La Egros se construieste ilegal, fara autorizatie. Radeanu, mangaiat pe crestet de Politia Locala

Patronii Egros au demarat lucrarile de modernizare ale compexului comercial fara sa obtina in prealabil si autorizatia de construire necesara @ Primaria a amendat firma Egros si a dispus sistarea lucrarilor @ „Am contestat in instanta amenda si am depus documentatia pentru autorizare. Saptamana viitoare, ne iese autorizatia”, a spus Constantin Radeanu, unul dintre patronii Egros

Aventurile imobiliare ale cunoscutului om de afaceri Constantin Radeanu, patronul Restaurantului Castel, ajung din nou in fata judecatorilor. Astfel, dupa ce si-a ridicat in cap proprii clienti din cartierul Baroque Residence din Bucium, care i-au facut plangere penala pentru inselaciune deoarece ca le-a promis ca vor trai linistiti intr-un cartier de case dar dupa aceea le-a trantit niste blocuri la doi metri de geam, firma lui Radeanu, Egros Invest SRL, a fost amendata de municipalitate pentru efectuarea unor lucrari de modernizare fara autorizatie de construire. Astfel, in conditiile in care alti dezvoltatori din Iasi sunt amendati de Politia Locala si cu 50.000 lei pentru abaterile constatate, Egros Invest SRL a primit o amenda de numai 10.000 lei pentru ca a demarat modernizarea complexului comercial fara autorizatie de construire.

Sa nu uitam insa ca multe din chiolhanurile functionarilor din primarie au loc la Restaurant Castel. Dupa cum spuneam, Egros Invest a primit o amenda de numai 10.000 lei in conditiile in care s-a constatat ca s-au efectuat si unele lucrari de demolare dar si de reamenajare.

„SC Egros Invest SRL a executat lucrari de construire in Iasi, Calea Chisinaului nr.29, respectiv langa cladirea existenta corpul T, au fost desfiintate prin modificari perete, placile, amplasare schelet metalic in vederea schimbarii de destinatie, compartimentarii si supraetajarii, fara autorizatie de construire”, se arata in procesul verbal de contraventie intocmit de Politia Locala Iasi.

Egros Invest SRL a contestat la Judecatoria Iasi amenda primita de la Politia Locala dar magistratii au anulat cererea depusa de firma lui Radeanu. Reprezentantii Egros au incercat tot felul de tertipuri pentru a scapa de amenda. Acestia au sustinut ca lucrarile nu au fost efectuate de Egros Invest, ci de o firma cu care se incheiase un contract in acest sens, ca sanctiunea trebuia aplicata de Consiliul Judetean, ca s-au efectuat lucrari pentru care nu era necesara obtinerea autorizatiei etc. In urma cu o saptamana, magistratii ieseni au anulat cererea de anulare a procesului verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca solicitarea nu indeplineste conditiile prevazute de Codul Civil adica nu a fost facuta cum trebuie.

Radeanu: „Ne da autorizatia saptamana viitoare”

Contactat de jurnalistii 7IASI, Constantin Radeanu a admis ca se fac unele lucrari de modernizare la Egros si ca in final valoarea acestora va fi de circa 400.000 euro. „Documentatia pentru obtinerea autorizatiei a fost depusa inainte de a fi sanctionati dar au fost niste probleme acolo la primarie, s-au schimbat arhitectii sefi. Ni s-a spus ca acum documentatia este completa si ca saptamana viitoare vom obtine si autorizatie. Sa stiti ca pentru lucrarile pe care le-am facut pana acum nu aveam nevoie de autorizatie”, a spus Radeanu.

Problemele din Bucium

Dupa cum am aratat si mai sus Radeanu are si acum probleme cu locatarii din cartierul Baroque Residence care considera ca au fost inselati deoarece acum nu mai locuiesc intr-un cartier de case dupa cum li s-a promis, fiind inconjurati de blocuri construite tot de patronul de la Egros. Unii locatari au depus plangere penala iar altii au deschis procese civile. Astfel, unul din  procese a fost deschis de Alina Drobota. In cererea adresata judecatorilor, Alina Drobota le cere magistratilor de la Judecatoria Iasi sa dispuna sistarea lucrarilor si demolarea blocului pe care Radeanu il ridica la numai cativa metri de casa pe care a cumparat-o in urma cu numai doi ani. Asta deoarece, in momentul in care a fost semnat contractul de vanzare-cumparare, Radeanu si asociatul sau Catalin Crisu le-a promis un cartier de case fara sa le spuna ca ulterior vor fi construite si niste blocuri.

„Spre marea  noastra dezamagire, locuinta cumparata intr-o zona linistita, intima,  sigura, intr-un cartier de 54 de case, cu parc, mezanin, ferita de trafic a devenit o dezamagire. Acum incepe sa se prevada un cartier galagios, fara intimitate imprejmuit de blocuri. Pe aceasta cale solicitam sistarea lucrarilor si demolarea blocului ce se construieste in Iasi pe strada Trei Fantani, langa proprietatea mea”, se arata in cererea depusa in instanta de Alina Dobos.

De asemenea, Alina Dobos solicita ca dupa demolarea blocului sa primeasca si despagubiri de 20.000 euro reprezentand prejudicii cauzate de construirea blocului respectiv.

„Suma de 10.000 de euro reprezinta prejudiciu produs prin edificarea unui bloc in imediata vecinatate a locuintei mele, respectiv suma cu care s-a diminuat valoarea imobilului ca urmare a edificarii blocului langa imobilul proprietatea mea si suma de 10.000 euro necesara lucrarilor pentru a reface intimitatea si siguranta locuintei”, se mai arata in cerere.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here