Klaus Iohannis: Am dispus ca în structurile MAI, sanitare, asistență socială, să se poată angaja fără concurs personalul necesar

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că a dispus, prin decretul stării de urgență, ca în structurile MAI, sanitare, asistență socială, să se poată angaja fără concurs personalul necesar.

„Un capitol important e despre măsurile în domeniul sanitar. Am dispus ca în structurile MAI, sanitare, asistență socială, să se poată angaja fără concurs personalul necesar.

Am dispus asigurarea sumelor necesare la Ministerul Sănătății pentru achizionarea directă a materialelor și medicamentelor necesare

Am simplificat procedurile de decontare a banilor în sistemul sanitar”, a spus Iohannis.

În decretul prezidențial, se arată că angajările în structurile MAI, sanitare, asistență socială, se pot face fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni.

„Capitolul III – Domeniul sănătății

Art. 16 – În structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială se poate angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator și alte categorii de personal contractual necesare”, se arată în decretul stării de urgență semnat de președintele Klaus Iohannis.

De altfel, șeful statului a declarat că se introduce, prin decretul stării de urgență, în  sprijinul anagajatorilor și al angajaților, posibilitatea ca, acolo unde se poate, să se lucreze la domiciliu sau în regim de telemunca.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, într-o declarație de presă, că a decretat stare de urgență în România. „Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă vom lua măsuri severe. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile”, a zis Iohannis. Urmează ca Parlamentul să încuviinţeze instituirea stării de urgenţă, în cel mult 5 zile.

Printre măsurile adoptate în timpul stării de urgență se numără:

  • Suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar
  • Pot fi plafonate prețurile la servicii, combustibil și medicamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here