Joaquin Phoenix, arestat la Washington. Ce a facut vedeta din Joker

Actorul Joaquin Phoenix a fost arestat, vineri, la Washington, in timpul unui protest organizat de Jane Fonda pentru urgentarea masurilor fata de schimbarile climatice, alaturandu-se astfel unora ca Sally Field, Sam Waterston si Ted Danson.

Phoenix a marsaluit alaturi de cateva sute de persoane, intre care actorii Martin Sheen, Maggie Gyllenhaal si Susan Sarandon, si a tinut un discurs despre efectele pe care le au industriile de carne si lactate asupra climei.

Potrivit politiei, 147 de protestatari au fost arestati in demonstratia neautorizata de la Capitol.

Din luna octombrie a anului trecut, mai multi actori, intre care Sam Waterston, Ted Danson, Rosanna Arquette, Sally Field si Catherine Keener, au fost arestati pentru nesupunere civila, in timpul seriei de proteste „Fire Drill Friday” initiate de Jane Fonda.

Vineri, Joaquin Phoenix – prezentat de Fonda drept „unul dintre cei mai mari actori de astazi” – a declarat pe scena improvizata: „Ceva despre care cred ca nu se vorbeste des in miscarea pentru mediu sau schimbarile climatice este faptul ca industria carnii si a lactatelor este a treia cauza ce provoaca schimbarile climatice. Uneori ne intrebam ce putem face in aceasta lupta si este ceva ce puteti face azi, acum si maine, prin alegerea a ceea ce consumati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here