Jandarmul și doctoratul : Tulică, cumătrul lui Chirică

Cu ocazia unei ” emisiuni ” video a principalei trompete de presă din dotarea primarului Chirica, poporenii ieșeni au putut afla, cu mare încîntare, că au un nou motiv de bucurie : colonelul Tulică, șeful jandarmilor ieșeni și cumătru cu primarul, e doctor în științe.

Asta dacă literele ” dr. ” , lipite de numele purtătorului de cașchetă & bulan, n-or fi însemnînd cumva că-cumătrul chirichez e medic și vindecă de deochi, de gîlci sau de spărietură ( ptiu, ptiu, duc-s-ar pi pustii … ).

Dacă lăsăm deoparte ipoteza cu jandarmul-medic, apar cîteva întrebări : și-o fi dat cumătrul Tulică doctoratul în bulane cuantice ? Ori în cașchetărie cosmică ? Deși, zău, nici un domeniu mai blajin, cum ar fi fasolea cu.cîrnați, la cazan, nu e de ici, de colo.

În fine, pînă ne-o lămuri dom’ colonel doctor în ce zonă l-a mîncat știința și cum s-a scărpinat ulterior, un lucru e clar : nu te mai poți ascunde într-un boschet, pentru cestiuni fiziologice, că riști să calci într-un doctorat cazon.

Da’ un folos tot e ,de pe urma acestei erupții scabioase de doctorate cu epoleți : cînd îl plesnește un jandarm pe vreun protestatar anti-guvernamental, cu ajutorul bulanului de cauciuc din dotare, e clar că traiectoria și forța loviturii se bazeazâ pe chestii serioase, filozofice, morale, transcendente și asimptotice, în funcție de doctorat.

Pentru binele viitorilor protestatari, sperăm doar că-colonelul și cumătrul Tulică nu și-a dat doctoratul în clisme, tușee rectale sau rectoscopii. În rest – cu cîntec, înainte, marș !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here