Invitație pentru ieșeni: Natura pentru sănătatea ta – „Coloranți alimentari naturali”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită joi, 3 martie 2016, de la ora 14.30, la Sala de Festivități, la prezentarea „Coloranți alimentari naturali”, susținută de ing. dr. Roxana Anghel de la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

 

Cei mai mulți dintre noi am fost atrași măcar o dată de culorile prăjiturilor din vitrinele cofetăriilor și probabil ne-am întrebat dacă acele culori provin de la coloranții naturali sau artificiali. Iar dacă sunt artificiali, cât de periculoși sunt pentru sănătate? Avem alternative? Despre toate acestea, dar și despre cum se extrag și se pregătesc coloranții naturali din legume sau fructe pentru a obține cele mai frumoase culori, vom afla joi, 3 martie 2016 de la specialistul invitat.

 

Beneficiarii principali ai proiectului sunt elevii de la profilul științe de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

 

„Natura pentru sănătatea ta” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei. Partenerii proiectului sunt: Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here