Un proiect de câteva milioane de euro a fost demarat în comuna ieșeană Balș. Autoritatea locală a inițiat un proiect privind înființarea unor spații de producție, prestări servicii și depozitare, obiectiv cu o valoare estimată de 2,5 milioane de euro, investiție ce vine în sprijinul producătorilor locali și nu numai. Primarul comunei, Constantin Golduț, se chinuie să obțină finanțarea pentru investiție, proiectul fiind unul necesar pentru comunitate.
De altfel, proiectul derulat de autoritatea locală din comuna Balș poate beneficia de finanțare din partea Guvernului României, mai precis prin Compania Națională de Investiții, dacă investiția va beneficia de implementare la nivel înalt.
Proiect de 2,5 milioane euro în comuna Balș
Constantin Golduț, primarul comunei ieșene și inițiatorul proiectului, a menționat că investiția a fost demarată tocmai pentru a oferi facilități omenilor din localitate, producătorilor și nu numai. „Un astfel de proiect ar aduce noi locuri de muncă și ar aduce doar beneficii, atât pentru bugetul local, bugetul de stat, dar mai ales locuitorilor comunității. Investiția prevede ca pe lângă spații de producție sau prestări servicii, 30 la sută din suprafață să aibă destinație de depozit frigorific. În acest fel, s-ar veni și în ajutorul celor care astăzi cultivă legume și fructe și care ar avea posibilitatea de stocare și vânzare organizată pe bază de contract. În comuna Balș, acest segment, al celor care trăiesc din cultivarea legumelor și fructelor este unul dezvoltat și cu perspective clare de extindere”, a menționat Constantin Golduț, primarul comunei Balș.
Investiție derulată prin Guvernul României
Clădirea va avea regim de înălțime parter, cu o lățime de aproape 12 metri și o lungime de 84 metri. Corpul C1 va avea aproape 1.000 mp construiți, procentul de ocupare a terenului fiind de aproape 27 la sută. Investiția va beneficia de 35 de locuri de parcare, spatiile verzi fiind derulate pe o suprafață de 1.200 mp (peste 32 la sută din teren). „Nu am primit un sprijin consistent din partea Consiliului Județean, iar acum singura speranță este Guvernul României, prin sursele de finanțare și programele derulatre la nivel central. Pe fonduri europene, astăzi nu există nicio posibilitate de finanțare. Este un proiect gândit a fi prietenos cu mediul. În proiect este prins și un parc fotovoltaic propriu, care ar acoperi în mare parte necesarul de energie electrică”, a mai spus Constantin Golduț, primarul comunei Balș.