Interviu cu deputatul Marius Ostaficiuc: „PSD Iași are o șansă uriașă la alegerile de anul viitor”

1. PSD se află într-un moment de răscruce prin schimbarea produsă la nivelul conducerii organizației județene. Cum influențează activitatea partidului această schimbare în perspectiva alegerilor ce urmează in 2024?

Filiala are nevoie de o structură nouă care să aducă un alt suflu pentru 2024, acesta fiind unul din argumentele principale care a cântărit la nivel central. PSD Iași trebuie să se reorganizeze, să redevină o echipă, nu doar un partid antamat de un singur om, și atunci cu siguranță se pot schimba lucrurile în perspectiva alegerilor de anul viitor.

 

2. Care este mandatul cu care a fost însărcinat Bogdan Cojocaru la conducerea PSD Iași si ce se va întâmpla dacă va pica primul test, cel al alegerilor europarlamentare?

Bogdan Cojocaru trebuie să reorganizeze filiala, să închege o echipă care să vină cu proiecte pentru Iași și pentru ieșeni. Sigur că are un mandat de interimat, dar este un timp în care trebuie să conlucrăm cu toții pentru a veni în interesul ieșenilor. Este prea devreme de vorbit acum despre ceea ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare având în vedere momentul în care ne aflăm. Bogdan Cojocaru este un lider tânăr, unul capabil să adune în jurul său social democrații adevărați și noi îi acordăm tot sprijinul din acest punct de vedere.

 

3. Cum si când vor fi stabiliți candidații la alegerile de anul viitor pentru Primarie si CJ?

La acest moment se fac sondaje în mai multe localități ieșene. Este un prim pas derulat în PSD Iași. Atât pentru Primăria Iași, cât și pentru Consiliul Județean, se dorește cea mai bună echipă.

4. Va avea Iasul din nou un loc de europarlamentar eligibil? Mai are șanse dr Ciuhodaru sa își mențină poziția?

Doctorul Tudor Ciuhodaru a demonstrat de fiecare dată implicare indiferent de poziția pe care o ocupă. Fie la nivel naţional, fie internaţional, doctorul Tudor Ciuhodaru, prin profesionalism, dăruire, implicare,  s-a implicat întotdeauna în sprijinirea comunităţii pe care a reprezentat-o cu cinste. Sunt convins că dr.ciuhodaru, datorită experienţei politice şi profesionale mai are multe de oferit.

 

5. Ce înseamnă rocada guvernamentală pentru Iasi? Cu Marcel Ciolacu premier veți putea face mai multe pentru Iasi?

Marcel Ciolacu și -a manifestat sprijinul pentru proiectele Iașului încă dinainte de a fi premier. Iașul a avut proiecte și în guvernul anterior, in baza obiectivelor trasate de PSD odată cu intrarea la guvernare. În momentul de față, premierul Marcel Ciolacu a arătat că va sprijini continuarea proiectelor de infrastructură, medicale și nu numai.

 

6. De ce nu are Iasul un post de ministru? Câți oameni a furnizat organizația PSD Iasi in structurile guvernului pe pozițiile 1 si 2?

În ultimii ani Iașul a suferit la acest capitol , trebuie să fimsinceri. Poate și din cauza faptului că fosta conducere a bătut degeaba la ușile centrale a contribuit la acest lucru. Acum, PSD Iași îl are că reprezentant pe Bogdan Balaniscu la Ministerul Mediului , în funcția de secretar de stat. Sigur că Iașul poate avea mai mult decât atât, poate emite pretenții și la funcții ministeriale cu putere deplină.

7. Cum comentați situația din PSD Iași raportat la dizolvarea organizației municipale din perioada lui Maricel Popa?

Ce aș putea să comentez?! Orice comentariu nu ar face decât să redeschidă un episod pe care îl dorim uitat. În viața oricărei organizații de partid apar, episodic, mari derute și mari derutați. Au fost niște întâmplări atât de ciudate, încât adeseori nu am știut dacă să râd sau să mă amărăsc. Pentru că a cam fost de-a râsul-plânsul uneori… În fine, prefer să îmi concentrez energiile pe prezent și pe viitor. Urmează o perioadă dificilă în care, în PSD Iași, trebuie să ne amintim ce ne face asemănători, ce ne unește, nu ce ne face diferiți. Sunt un om pozitiv, un politician afirmativ, care a învățat ce să uite și ce să rețină ca important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here