Întâlnire așteptată! Veaceslav Platon a ajuns în fața magistraților moldoveni

Foto: jc.md

Foto: jc.md

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, extrădat pe 29 august autorităţilor din Republica Moldova îşi va petrece următoarele 30 de zile în detenţie după ce joi, 1 septembrie, magistraţii instanţei Buiucani i-au adus la cunoştinţă detaliile în legătură cu mandatul de arest solicitat pe numele său de către Procuratura Anticorupţie înainte ca acesta să fi ajuns pe teritoriul Moldovei.

 

Chiar dacă accesul presei la şedinţă a fost limitat, iar jurnaliştii au fost îngrădiţi de mascaţi, de pe holurile instanţei de judecată, Veaceslav Platon a ţinut să declare că dosarul său este unul fabricat, în timp ce toţi judecătorii lucrează la comanda lui Plahotniuc.

 

„Este un nihi­lism abso­lut, nu există nicio jude­cată. Este sub con­tro­lul lui Pla­ho­t­niuc”, a comunicat acesta.

 

Apărarea consideră că procesul de extrădare a fost unul care a încălcat legislaţia din Ucraina, din moment ce o hotărâre finală trebuia să fie luată de către Curtea de Apel din Kiev. Potrivit spuselor avocaţilor, Platon a fost trimis la Chişinău cu un avion particular.

 

Totodată, unul dintre avocaţii omului de afaceri a declarat că Veaceslav Platon a scris şi o declaraţie în care precizează că starea sa de sănătate este bună şi nu se gândeşte să-şi ia viaţa. Declaraţia vine în contextul în care Platon consideră că viaţa i-ar fi în pericol în penitenciarul Nr. 13, acolo unde a fost dus după şedinţa de judecată. “Dânsul a fost avertizat de unele surse, în timp ce era escortat de oamenii legii, că i-ar putea fi înscenată suiciderea”, a detaliat avocata Ana Ursachi.

 

Anterior, autorităţile anunţau că Veaceslav Platon nu se află în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru că nu sunt suficiente locuri, astfel că acesta a fost transferat în izolatorul de detenţie preventivă, penitenciarul Nr. 13

 

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în sume deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

 

(Sursa: Epoch Times România)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here