Incendiu puternic la Ferma Dacilor din Tohani. Cinci persoane carbonizate

În dimineața zilei de 26 decembrie 2023, localitatea Tohani, din județul Prahova, un incendiu devastator a distrus în totalitate pensiunea Ferma Dacilor, soldându-se cu pierderea a cinci vieți și dispariția altor trei persoane.

Imaginile arată amploarea dezastrului, cu întreaga clădire, construită din lemn și formată din parter și mansardă, redusă la cenușă. În urma intervenției echipelor de pompieri și salvare, au fost găsiți morți un copil și patru adulți, în timp ce echipele continuă căutările pentru a găsi alte trei persoane date dispărute, printre care un adult și doi copii.

Pensiunea Ferma Dacilor, care funcționa și ca operator economic cu funcțuni de cazare și restaurant, era gazda a 26 de persoane în momentul izbucnirii incendiului. Din acestea, 18 persoane au reușit să se autoevacueze, iar două au fost transportate la spital cu arsuri minore.

Incidentul a fost gestionat cu dificultate de către autoritățile locale, iar Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 6:29. „Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

O investigație amplă a fost demarată, având la bază eforturile unei echipe a Institutului Național de Criminalistică, pentru a stabili cauza exactă a incendiului. Informațiile inițiale sugerează că pensiunea Ferma Dacilor nu deținea autorizație de securitate la incendiu, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. În 2019, un control la obiectiv a identificat șase nereguli, dintre care una a fost remediată, dar au fost aplicate șase avertismente.

În acest context, și criminaliști de la București au fost trimiși să sprijine ancheta și să evalueze circumstanțele tragediei. Comunitatea locală și cea națională sunt șocate de dimensiunea acestei tragedii, iar autoritățile fac apel la solidaritate pentru a ajuta familiile afectate în aceste momente de durere și pierdere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here