Încă un bloc cu autorizație de casă. Proprietarul: „Nu vând apartamente, un agent a pus anunțul fără ca eu să știu”

Clădirea de pe strada Moara de Vânt are peste 600 mp, trei niveluri (parter etaj și mansardă), dar proprietarul susține că are destinația de locuință unifamilială și că nu are vreo legătură cu anunțurile de vânzare a apartamentelor

Pe strada Moara de Vânt, lângă poarta Cimitirului Petru și Pavel, un ieșean a ridicat o clădire pe trei niveluri în suprafață de peste 600 metri pătrați. Deși a fost edificată în baza unei autorizații pentru „locuință unifamilială”, clădirea seamănă lei cu un bloc. În plus, încă din noiembrie 2020, pe site-ul unei agenții imobiliare au fost postate anunțuri care promovează vânzarea de apartamente în acest bloc.

Conform acestui anunț, sunt scoase la vânzare apartamente cu două camere, în suprafață de 55,8 mp la prețul de 73.500 de euro. În plus, sunt oferite detalii despre materialele folosite, dotări și se precizează că prețul de achiziție include și locul de parcare.

Proprietarul: „Un agent a pus anunțul fără ca eu să știu”

Clădirea aparține soților Emil și Adina Știrbu, care dețin o suprafață de teren de aproape 1.200 metri pătrați. Anterior, aceștia au ridicat pe același teren o vilă.

În martie 2020, soții Știrbu au obținut de la Primăria Iași autorizație de construire pentru o clădire cu o o suprafață de peste 600 metri pătrați cu parter, etaj și mansardă. În noiembrie 2020, oferta de apartamente a fost postată pe site-ul agenției imobiliare.

Emil Știrbu susține însă că acest anunț a fost postat fără permisiunea sa și că nu a apelat la serviciile vreunei agenții imobiliare.

„Nu vând apartamente, un agent a pus anunțul fără ca eu să știu. Știți cu fac agenții: văd și ei pe unde se construiește, fac poze și le pun pe site-uri ca să îi caute lumea”, este explicația lui Știrbu.

„Este locuința mea. Și dacă aș vinde apartamente, nu aș face-o la prețul de acolo (din anunț – n.r.)”, a mai adăugat acesta.

În prezent, lucrările la clădirea de pe strada Moara de Vânt sunt la etapa de anvelopare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here