Încă o escrocherie universitară pentru familia Toader. Mezinul ministrului, bursier transferat miraculos la Zi de la Fără Frecvență

Sub bagheta magicianului Tudorel Toader s-a mai săvîrșit o minune. Fiul său cel mic, mezinul familiei Toader, Teodor Andrei Toader, a reușit imposibilul, s-a transferat de la Facultatea de Drept Al I. Cuza Iași, de la Învățământ cu Frecvență Redusă, la Buget la Zi, primind culmea, și o Bursă de Studiu Integrală. Escrocheria a fost scoasă la iveală de către un gălățean, pe nume Paul Gabor, care a făcut publice și documente pe contul său de facebook. Practic, în doar câteva saptămâni, feciorașul cel mic al lui Tudorel, s-a teleportat de la Frecvență Redusă, cu taxă, la cursuri de zi, unde nu plătește nici o lețcaie.

Un gălățean pe nume Paul Gabor, a făcut recent niște dezvăluiri incendiare, sprijinite și de documente, care demonstrează negru pe alb, că fiul cel mic al ministrului, Teodor-Andrei Toader, s-a transferat de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Al.I. Cuza, de la Învățământ cu Frecvență Redusă, la Buget, la Zi. De asemenea, după ce a reușit această teleportare, Andrei Toader a fost trecut rapid pe o listă de șmecheri ca să primească o Bursă Integrală de Studiu în valoare de 630 de lei. Informația este divulgată pe contul de facebook al lui Paul Gabor.

La Drept, la Iași, e o gașcă de bani gata ce încasează burse integrale de studiu

“Îmi plac lucrurile rapide, clare, la obiect. Acestea se cunosc foarte bine în Iași, în cadrul Facultății de Drept. Însă nimeni nu vorbește în exterior și e lesne de înțeles de ce. Acolo e moșia ministrului Tudorel Toader. E plin de copii de mahări: judecători, avocați, procurori, polișiști, oameni de afaceri locali și din țară și nimeni nu riscă să-l supere pe șeful de la Justiție. Dacă informațiile pe care le am se confirmă, într-o țară normală ar trebui ca în momentele imediat următoare presa să bubuie și să intre procurorii peste cei care, se pare că, au falsificat hârtii în favoarea fiului cel mic al domnului ministru, Teodor –Andrei Toader. Tânărul a dat examen în iulie 2015 și a fost admis pe poziția 111 la Învățământ cu Frecvență Redusă (IFR) la Drept – admiși cu finanțare proprie, din taxe. Nu se știe cum, prin ce miracol, spun studenții care mai au curaj să o facă, juniorul a aterizat în doar câteva saptămâni, la Buget la Zi, și a început să încaseze și Bursă de Studiu Integrală, lucru pe care îl face și astăzi, așa cum se poate vedea din documentele publicate la site”, explică Paul Gabor, din Galați.

Decanul s-a conformat și a executat totul în poziția de drepți

Din Comisia de specialitate care i-a acordat o Bursă Integrală de Studiu de  630 de lei, mezinului ministrului Justiției, au făcut parte un număr de șapte cadre didactice. Președintele Comisiei care a semnat “țidula” chiar decanul: conf. univ. dr. Vasile Septimiu Panainte. Pe o listă a studenților bursieri, pe primul semestru din 2017-2018, feciorașul ministrului, Andrei Toader, se află pe poziția 80.

„Concurs șmen” pentru fiul cel mare

În vara anului trecut 7Est dezvăluia în exclusivitate cum a fost schimbat regulamentul Universității Cuza pentru ca fiul cel mare al ministrului Justiției, Alexandru Ionuț Toader să poată fi angajat.

Ancheta 7Est a fost preluată de majoritatea canalelor media naționale și locale.

Senatul Universității Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader. Fiul ministrului Justiției și al rectorului suspendat de la Cuza a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil. Angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru. Astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale

Bianca CRISTEA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here