În primăria penală Dobrovăț, trei funcționari au fost executați în aceiași zi

Trei casieri și contabili din subordinea primarului Cătălin Martinuș au fost trimiși în judecată pentru delapidare @ De aceea, în urma unor adrese venite de la prefectură, în urmă cu câteva zile, primarul Cătălin Martinuș a fost nevoit să-i concedieze

În urma nenumăratelor adrese primite de la Prefectura Iași, încă de la începutul anului acesta, primarul comunei Dobrovăț Cătălin Martinuș a fost nevoit să concedieze trei dintre funcționari. Asta deoarece recent, casierii și contabilii Mihai Toma, Gherghina Radu, Cezar Nicolau au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

În perioada 2011 – 2012, cei trei au delapidat 212.221 lei, iar furtul a fost descoperit de Curtea de Conturi în urma unui control efectuat în anul 2013. După aceea, cei trei au început să înapoieze o parte din bani, prin poprirea veniturilor.  Până la finalizarea dosarului penal, Primăria Dobrovăț a reușit să recupereze 168.070 lei, rămânând o pagubă de 44.151 lei. Anterior și Ion Dima, funcționar în cadrul Biroului de Cadastru din Primăria Dobrovăț, a fost condamnat penal. Acesta a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru falsificarea unui titlu de proprietate.

Și primarul are probleme penale

La această primărie și primarul are probleme penale. În anul 2015, primarul Cătălin Martinuș și secretara Consilului Local Dobrovăț, Gaby Pătlăgică, dar și alți funcționari, aleși locali și cetățeni din comună precum Ionel Câșlaru, Aglaia Bănică, Ștefan Ursanu, au fost trimiși în judecată de DNA Iași pentru infracțiuni de corupție. Aceștia au fost trimiși în judecată deoarece au falsificat documente pentru a obține fonduri europene pentru întreținerea pășunii comunale. Faptele au fost săvârșite în perioada 2008-2009.

„În același scop, au fost depuse la APIA Iași și două contracte de comodat încheiate de inculpatul Martinuş Cătălin-Iulian cu președinții a două asociații de crescători de animale, prin care se atribuiau acestora, în folosință cu titlu gratuit, o suprafață de 322,40 hectare din pășunea comunei Dobrovăţ (teren aflat în domeniul privat al comunei Dobrovăţ, judeţul Iaşi), fără ca încheierea celor două documente să se fi întemeiat pe vreo hotărâre a Consiliului Local“, au precizat procurorii DNA.

Bianca Cristea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here