Ieșenii au uitat gustul lecturii. Lume puțină la Librex 2017

Puțini ieșeni s-au perindat până acum printre rafturile celei de-a 25-a ediţii a Târgului de Carte… Deși există și reduceri de până la 75%, sau alte reduceri pentru pachete, reprezentanţii editurilor au avut neplăcuta surpriză de a duce lipsă de clienți, sperând însă că situația se va remedia în acest “week-end”.

Tema acestei ediţii fiind „Cărţi şi oameni în jurul lumii“, târgul a reunit invitaţi din ţară, dar şi din Franţa, Germania, Mexic sau Egipt, în total 150 de expozanţi. Pe rafturile amenajate la Palas Mall şi-au găsit loc edituri din Iaşi, Bucureşti, Cluj, dar şi din Republica Moldova.

La modă sunt noile apariţii ale autorilor români cunoscuţi, precum şi bestseller-uri ale unor nume consacrate ale literaturii sau cărţi care au fost ecranizate recent. Preţurile acestor volume variază de la 5 lei şi pot ajunge la 40 sau 50 de lei. Printre cele mai căutate sunt şi cărţile pentru copii, care se bucură de reduceri considerabile (există și cărticele la un leu).

Pe lângă posibilitatea de a-și achiziționa cărțile favorite, ieşenii pot lua parte şi la o serie de evenimente care se desfăşoară pe tot parcursul zilei. Este vorba despre dezbateri, recitaluri de muzică şi poezie, teatru, film sau expoziţii de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here