Iașul pierde un secretar de stat. Costel Alexe a susținut o liberală de la Sectorul 3, București

Ieșeanca Mihaela Popa, secretar de stat la Ministerul Educației, va fi înlocuită din această funcție în urma unei trageri la sorți care a avut loc în cadrul Partidului Național Liberal. În loc să fie aleşi oamenii cei mai experimentaţi şi competenţi pentru fiecare funcţie de secretar de stat (numărul 2 în ierarhia unui minister), la PNL se încearcă să se împace şi capra politică şi varza meritocratică. Astfel, potrivit informațiilor publicate de edupedu.ro, filialele au ajuns să tragă la sorţi funcţiile din Guvern. Informațiile au fost dezvăluite Violeta Vijulie, prim-vicepreşedinte PNL Sector 3 şi viitor secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Violeta Vijulie a confirmat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. Liberala, autointitulată expert în comunicare, o va înlocui pe Mihaela Popa. “Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”, a afirmat Violeta Vijulie, pentru Edupedu.ro. Întrebată dacă tragerea la sorți este ceea ce o recomandă pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educației, Vijulie a răspuns că “aceasta este modalitatea în care a revenit acest post la PNL. Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”.

Vijulie trece la Ministerul Educaţiei şi pentru că şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici ar fi fost „cerută” de USR, potrivit sursei citate. Liberala a negat şi faptul că ar fi fost susţinută pentru funcţia de secretar de stat de Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, cercetat penal de DNA.

Presa centrală a dezvăluit că drumul Violetei Vijulie către funcțiile publice i-a fost deschis și susținut în permanență de către Varujan Vosganian încă din vremea înființării UFD (Uniunea Forțelor de Dreapta). Valeriu Nicolae, vânătorul de CV-uri, i-a studiat trecutul și ascensiunea politică și a susținut că :” Pe „liberala” asta scrie mare Vosganian. Era crudă ca para-n pârg când „vulturul” armean a luat-o sub aripă…”

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here