Iaşul, din ce în ce mai atractiv pentru turiştii străini

Luna februarie a acestui an a adus la Iaşi aproximativ 20.300 de turişti, număr în creştere cu 10,2% comparativ cu luna similară din 2016. Circa 4.000 de persoane, reprezentând 20% din totalul persoanelor care au vizitat judeţul în cea de-a doua lună a acestui an, sunt turişti străini, spre deosebire de 11,6% în februarie 2016.

„Turiştii străini provin în proporţie de 86,7% din ţări situate în Europa. Durata medie a cazării în structurile de primire turistică fiind de 1,65 zile (1,54 zile turişti români, respectiv 2,08 zile turişti străini)”, informează în comunicat Direcţia Judeţeană de Statistică. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna februarie 2017 a fost de 28,7% pe total structuri de cazare turistică, mai mare cu 2% faţă de cel din luna februarie 2016 (26,7%). Pe tipuri de structuri de primire turistică, cei mai ridicaţi indici de utilizare netă a locurilor de cazare în luna februarie 2017 s-au înregistrat la hosteluri (36,7%) şi hoteluri (34,1%). În primele două luni din 2017, în judeţ au poposit 39.353 de turişti, în creştere cu 11% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Aproape 85% din totalul persoanelor care au vizitat judeţul s-au cazat la hoteluri, jumătate alegând unităţile din categoria „3 stele”.

„A fost un trimestru bun, au crescut veniturile cu 5-6%, s-a înviorat turismul de vacanţă. La noi se cazează grupuri de turişti germani, englezi şi chiar israelieni, care vin din Bucureşti cu avionul şi merg în excursii în nordul Moldovei. România este văzută ca o destinaţie sigură şi acum este momentul să valorifice acest atu şi să atragă mai mulţi turişti. Cred că şi calitatea serviciilor turistice a crescut, sunt şi iniţiative de investiţii noi în turism la Iaşi”, a declarat recent Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea, cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei după capacitatea de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here