Iașii ca-n codru! Profesor universitar, bătut de cei care i-au ocupat grădina

Julieta Iacob, profesor-inginer, fost cadru universitar la Universitatea Tehnică, a fost bătută în mijlocul străzii de un vecin care i-a ocupat abuziv o parte din curte, iar ancheta bate pasul pe loc

O profesoară din Iași trăiește de câțiva ani în teroare din cauza vecinilor care, pe lângă faptul că i-au ocupat abuziv o parte din curte, au avut și tupeul să o bată deoarece și-a revendicat dreptul asupra proprietății.

Julieta Iacob, profesoara despre care este vorba, locuiește pe strada Varianta Uzinei. În luna iulie 2017, femeia a fost bătută de vecinul său, un anume Sebastian Bârsan, comerciant de artificii, patron al unei firme de profil cu numele Artificus SRL. Bârsan împreună cu soția sa și-au construit o casă lângă Julieta Iacob. Când și-au construit casa, în anul 2005, au cerut acceptul femeii pentru a folosi o bucată de teren din curtea acesteia drept cale de acces pentru camioanele care aduceau materialele de construcții. După ce și-au terminat însă casa, au împrejmuit și suprafața de teren pe care o luaseră cu împrumut, în folosință temporară. În momentul în care li s-a cerut să elibereze suprafața de teren, vecinii au devenit nervoși și au sărit la bătaie.

„M-au bătut în mijlocul străzii, au văzut ceilalți vecini, sunt martori. Am ajuns la spital plină de lovituri, cu fața tumefiată. Am stat internată  în spital. Am depus plângere penală, dar cu toate acestea nu mă simt în siguranță. Au trecut doi ani de când am fost bătută, iar ancheta penală nu a fost finalizată. Vecinii mei, familia Bârsan, m-au amenințat că mă și omoară. Ultima dată Poliția mi-a spus că nu dispune de personal suficient să mă păzească”,  a spus Julieta Iacob.

Femeia a depus și plângere penală pentru tulburare de posesie și distrugere. Plângerile făcute de Julieta Iacob sunt instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Jurnaliștii 7IAȘI au solicitat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași unele informații legate de stadiul cercetărilor în dosarele deschise ca urmare a plângerilor făcute de Julieta Iacob. Procurorii încă nu au formulat un răspuns.

În același timp, aceasta a deschis și unele procese civile pentru a-și recupera pe cale judecătorească suprafața de teren ocupată de vecini.

Femeia și-a construit casa în anul 2003 pe o suprafață de 280 metri pătrați, din care acum 60 metri pătrați sunt ocupați de familia Bârsan, adică toată curtea din spate.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here