Hoţii de la Altex, buni de plată timp de 10 ani!

Situaţie hilară în dosarul celui mai tare furt din ultimii ani… Hoţii care au furat electronice de peste 600.000 de lei au semnat angajamente de plată cu o firmă de asigurări care i-a despăgubit pe cei de la Altex şi vor plăti prejudiciul în rate ce vor dura până la 10 ani.

Dan Trăistiuţă, Marius Măcăşoi, Valentin Panait şi Daniel Florin Stăiculescu au şi fost eliberaţi din penitenciar. Magistraţii au ţinut cont de faptul că primii trei au fost de acord să plătească prejudiciul produs firmei Altex şi i-au condamnat la pedepse cuprinse între 3 ani şi 8 luni şi 4 ani de închisoare. Trăistiuţă, Măcăşoi şi Stăiculescu se află în prezent în arest la domiciliu, urmând ca perioada de „detenţie“ de acasă să fie scăzută atunci când pedeapsa va fi definitivă.

În privinţa prejudiciului, judecătorii ieşeni au luat act de faptul că Măcăşoi şi Panait au semnat cu firma de asigurări angajamente prin care se obligă să îşi achite în tare datoria.

„Subsemnatul Măcăşoi Cristian Marius în calitate de inculpat îmi iau angajamentul de a plăti suma de 111.594,50 lei Societăţii Generali România“. Acesta a plătit 10.000 de euro atunci când a semnat angajamentul şi va plăti restul în rate de câte 150 de euro pe lună, începând cu luna ianuarie. În cazul lui Trăistiuţă, judecătorii au dispus punerea sub sechestru a două maşini Voskwagen: Touareg şi Golf. Cel de-al patrulea hoţ nu a fost încă prins, şi pentru el s-a disjuns dosarul.

Reamintim faptul că hoţii au sustras de la Altex în anul 2015 nu mai puţin de 87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here