Hotel ilegal, aprobat cu PUZ pentru atelier de pictură. Chirica a cumpărat „consilierul-breloc” de la PSD.

Primarul Mihai Chirica îl servește cu un PUZ ilegal pe consilierul local PSD Vlad Nedelcu @ Acesta a construit fără autorizație un apart-hotel în buricul târgulu, însă Primăria Iași i-a emis la începutul acestui an un certificat de urbanism pentru „PUZ – construire atelier de pictură și locuință unifamilială” @ Legea interzice realizarea de PUZ-uri pentru intrarea în legalitate, respingând sute de cereri care au venit în acest sens din partea cetățenilor de rând @ Pentru construcația ridicată fără autorizație au fost deschise două dosare penale, despre care șefii Primăriei Iași se fac că nu au habar @ Mai mult, pentru a se încadra în indicatorii urbanistici, municipalitatea i-a concesionat lui Nedelcu terenuri  în jurul clădirii la prețuri de  nimic @ Numele lui Vlad Nedelcu a fost șters de pe lista cu certificate de urbanism, deoarece primăria „protejează datele cu caracter personal”

Construiești ilegal un hotel în Centrul Iașului, la o aruncătură de băț de statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar primăria, în loc să-ți facă dosar penal, te ajută să-ți ascunzi golănia. Nu poți face acest  lucru decât dacă ești unul din oamenii primarului Mihai Chirica și numai dacă DNA Iași doarme. Astfel, pe strada 14 decembrie 1989 nr.7, consilierul local PSD, Vlad Nedelcu a construit  ilegal în anul 2018,  un hotel  în Zona Zero a Iașului.

Hotelul se află în zona Piața Unirii, având ieșire chiar la strada Cuza Vodă, prin gangul fostului sediu al Camerei de Comerț, cel aflat în fața sediului central al Poștei din Iași (Casa Balș-Sturdza).

Nedelcu a cumpărat o clădire veche, a demolat-o ilegal, a ridicat alta fără autorizație și, în loc să-i facă plângere penală, recent  Primăria Iași i-a eliberat un certificat de urbanism care-l ajută pe consilierul PSD să intre în legalitate. Mai exact, Chirica i-a emis lui Nedelcu certificat de urbanism pentru întocmirea unui PUZ care cuprinde și acest hotel.

Mai mult decât atât, municipalitatea i-a concesionat lui Nedelcu terenuri la prețuri de nimic, astfe încât să se încadreze în indicatorii urbanistici care ar permite intrarea în legalitate. S-a mers până acolo încât primăria a demolat garajele cetățenilor de la blocul turn de pe strada Cuza Vodă. Cetățenii care dețineau garajele de zeci de ani cu acte în regulă au depus plângere penală împotriva celor din  primărie.

Două dosare penale. Primăria eliberează certificat de urbanism

Așadar, pentru hotelul ilegal al lui Nedelcu s-au deschis două dosare penale. Unul a fost deschis în urma unei plângeri depuse de Inspectoratul de Stat în Construcții, care a constatat că în baza autorizației de reparaţii nr. 955 din septembrie 2017, Nedelcu a demolat casa veche pe care o cumpărase și a ridicat acest hotel.

Cealaltă plângere a fost depusă, după cum am mai precizat, de proprietarii de garaje. Și, în condițiile în care cele două dosare penale sunt încă în cercetări, Primăria i-a eliberat anul acesta certificatul de urbanism nr.161/2020 pentru întocmire „PUZ – construire atelier de pictură și locuință unifamilială”.

Terenuri cadou de la primărie pentru hotelul ilegal

Suprafața de teren ”studiată” pentru întocmire PUZ este formată din patru parcele, două cumpărate de Nedelcu, cele pe care se află hotelul, și încă două luate de la primărie după ce au fost evaluate la un preț incredibil, de numai 51 euro pentru un  metru pătrat. Asta în condițiile în care în zona centrală a Iașului s-au vândut terenuri și cu 1.000 euro pe metrul pătrat. Primăria i-a oferit lui Nedelcu aceste terenuri în baza unei hotărâri a Consiliului Local din 28 iunie 2018. Terenul oferit lui Nedelcu (parcările din jurul hotelului construit ilegal) a fost evaluat de firma Real Estate Value SRL. Tot pentru  primărie, aceiași firmă a stabilit că un teren în Ciurchi valorează 170 euro/mp, iar unul în șoseaua Nicolina 158 euro/mp. Cu alte cuvinte, un teren ultracentral cum a fost cel pregătit pentru Nedelcu valorează doar 51 euro/mp, de trei ori mai puțin decât un teren în zonele 2 și 3 ale orașului!

Prețul trădării

Să recapitulăm! În urmă cu două ani, consilierul PSD Vlad Nedelcu a ridicat fără autorizație un hotel, iar primăria în loc să-l amendeze și să-i facă plângere penală, îi eliberează acum certificat de urbanism pentru întocmire PUZ. Un eventual PUZ, care poate fi întocmit numai  datorită terenurilor oferite cadou de aceiași primărie l-ar putea ajută pe Nedelcu să intre în legalitate. Asta în condițiile în care Legea interzice întocmire PUZ pentru intrarea în legalitate. Deci, primăria tolerează infracțiunile săvărșite la acest proiect și în plus sacrifică averea publică (terenuri) să le și acopere. Asta deoarece Nedelcu nu se comportă ca un membru PSD, adică în opoziție cu Chirica (PNL). Nedelcu votează în Consiliul Local tot ce-i bagă Chirica sub nas.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here