Hipopotamul Indrei s-a fript cu gazela în bikini

Ajuns șef prin Ministerul Sănătății pe bază de pile locale în PMP-ul jupînit de Petrică Movilă, veșnicul șefache inutil Lucian Indrei s-a lăbărțat cît l-au ținut bretelele în noua foncție, așa că nevasta din dotare i-a fost repejor plantată pe scaunul moale de la șefia Direcției de Sănătate Publică. Ca să nu se răcească-cumva locul cu pricina, pînă la întoarcerea competentului hipopotam, soț, manager și bibelău de birou.

Doar că, ce să vezi … ghinion ! Musiu competentu’ nulii a semnat cam ilegal pentru angajarea dubioasă, pe o funcție din minister, a unei june gazele cîntătoare, venite de pe toloacele ieșene și cuplată cu un folclorist dă Bucale. În presa bucureșteană a ieșit tămbălău, la minister a ieșit scandal, așa că ministrul Tătaru l-a cam mătrășit din funcția ministerială pe hipopotamul competent Indrei. Mai ales că jupînul-șef PMP-ist, dughitorul behăitor Băsescu, mușcase deja de dos procentele măreței alianței penelisto-useriste, încropite pentru victoria lui Nicușor Dan în lupta pentru primăria bucureșteană.

Iar ca să fie beleaua totală, și nevasta hipopotamului Indrei a fost mătrășită de la șefia DSP Iași, că doar tot pe bază de PMP fusese plantată acolo. Ori poate credeați că madam hipopotam dă pe-afară de mega-competență în managementul sănătății publice ? Mă rog, e posibil, că doar și fuziunea nucleară cică se rezolvă acuș’. Doar că în cazul ăsta e pe bază de ciocălăi și tizîc bio.

Pe scurt, e ca în vorba aia veche : ce-i de haram, de haram se duce. Pe șmen politic s-a făcut treaba, tot așa s-a și dus pendulii de zestre. Cum zice o altă vorbă populară, în transcriere pentru pension.

Eeei, da’ nu plîngem noi familia hipopotămeză. Amîndoi se întorc pe scaunele moi de șefușori pe care le aveau înainte. Unde o să se rupă cu treaba în folosul patriei, ca și pîn-acum. Și căutînd noi dosuri politice, pe care să le lustruiască masiv, în schimbul altor funcții babane. Păi, ce credeați ? Pînă la pensie, sezonul de lustruit dosuri politice și de umflat gușa e permanent deschis. Ca gura unui hipopotam de Bahlui, făcînd balet în halat alb, cu stetoscop la gît.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here