Haidi, bre …

n-am înțeles de ce s-o bășicat administrația de la noi, pentru că ședința guvernelor separate de Prut se ține sub Pietricica și nu în Sala Voievozilor. Dacă ați ști câtă vânzoleală e la Piatra acuma, cum se spală geamurile, cum se asfaltează, cum se caută locuri discrete de băut și mâncat …că mai e puțin și se vopsesc și frunzele la copaci, nu-ți mai trebe ședinți commune, neam. Nu găsești un loc la coafoare, toate doamnele din aparat se primenesc strașnic, se exersează discursuri, se pregătesc susținători și tot înainte. Revenind, înainte de a face scrisoarea dăschisă către Grindeanu, poate era mai bine să fi luat în calcul două aspecte. Unu ar fi vizita premergătoare a doamnel Shhaideh, care n-a venit degeaba și era un semn că niște zaruri sunt aruncate și al doilea … șosetele se spală în partid. Așa că, ce mai chichirez gâlceavă?

 Recent, s-o sărbătorit ziua mondială a fericirii. Mai  mult prin ziare, prilej cu care s-o dat un clasament al celor mai fericite țări din lume. Noi suntem nici prea sus, dar nici prea jos, cam ca naționala de fotbal în ultimii 20 de ani, însă am reserv în ceea ce privește această măsurare. De ce? Din ce știu până acum, fericirea este o chestiune foarte subiectivă și cel mai adesea omu nu dă pe goarnă chiar toate fericirile. Apoi e chestie de specie. Cu ce se poate compara fericirea găsirii unui loc de parcare în centru? În Palas? Cu nimic. N-ai luat țeapă în piață? Ohoo, te poți considera superfericit. Nu insistăm, exemplele pot continua, dar admitem că fericirile personale de genul celor expuse sunt la fel de dese ca și prezența apei plate microbiologic pură la conferințele de presă de la primărie.

Revenind la o dimensiune care ne obligă la obiectivitate, dacă ar fi să luăm fericirerile de pe hârtie, atunci chiar nu am avea motive să ne plângem. Pe hârtie nu sunt gropi în asfalt, deci cei ce folosesc mașinile pot visa frumos. În realitate, cei mai fericiți sunt cei de la service, care abia fac față schimburilor de bucșe, planetare și alte aferente mersului auto. Și nu sunt puțini. Deci fericirea există și obiectiv vorbind. Așadar, economia duduie, deci dom președinte de la CJ poate raporta că totu-i bine. Dacă mai adăugăm și fericirea de a nu se face la noi ședința de la Piatra Neamț, mai că ar fi motive de un șpriț de primăvară, departe de ochii mitropoliei, fapt care s-a și petrecut.

 Văru CICERO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here