Guvernul vrea să dea ordonanţă pentru majorarea salariilor bugetarilor

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorări salariale pentru bugetari din a doua parte a anului. Executivul discută un proiect de ordonanţă de urgenţă care să corecteze problemele de salarizare din sectorul bugetar, mai ales în ceea ce priveşte partea inferioară a grilei, adică a salariilor mici, a anunţat premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

 

„Vom veni cu o mobilizare bugetară pe care ne-o putem asuma pentru prima jumătate a acestui an şi în 2017. Obiectivul este corectarea părţii inferioare a grilei de salarizare, fiindcă există suprapuneri între clasele salariale de jos”, a afirmat Cioloş, citat de evz.ro.

Totodată, Guvernul intenţionează să repare şi problemele care apar din cauza faptului că funcţionari care au aceleaşi responsabilităţi au salarii diferite doar pentru că s-au angajat în altă perioadă, astfel încât aceştia merg în justiţie şi câştigă procesele.

 

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii salarizării actuale va intra în dezbaterecu partenerii sindicali, ţinta fiind adoptarea ei în următoarea şedinţă de guvern, de săptămâna viitoare, pentru ca noile prevederi să se aplice din a doua jumătate a anului.

 

De asemenea, Executivul lucrează la un proiect de lege care ar urma să reglementeze salarizarea multianuală în sectorul bugetar, dar care se va aplica din 2018, după o reformă a administraţiei publice. „Vrem o salarizare unitară corelată cu reforma administraţiei publice. Din punct de vedere politic va fi dificil să obţinem acum o abordare multianuală, dar vrem măcar să îl punem în dezbatere publică. Îl vom discuta în guvern în perioada următoare, apoi va intra în dezbatere cu sindicatele şi societatea civilă. Până în 2018 venim cu corecturile şi rezolvarea acestor inechităţi prin ceea ce ne permitem din punctual de vedere al guvernului”, a mai declarat premierul Dacian Cioloş.

 

 

(Sursa: evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here