Gutui Stănescu, arestat pentru… găinării

Un individ a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea, la propriu, a unor găinării. Astfel, Gutui Stănescu, din Hârlău, a intrat în repetate rânduri în curțile vecinilor, furând zeci de găini, dar și un curcan.

Anchetatorii au precizat că, în zilele de 21 și 22 februarie, Gutui Stănescu a intrat, prin escaladarea gardului, în curtea persoanei vătămate S.F., și a furat din interior în prima seară patru găini, iar, în cea de-a doua seară, trei găini, în valoare totală de 150 de lei.

De asemenea, în zilele de 23 și 25 februarie, același “iubitor de păsări” a intrat în curtea locuinței persoanei vătămate G.B., iar, dintr-un coteț, a furat în prima seară patru găini, iar, în cea de-a doua seară, trei găini, în valoare totală de 270 de lei. La fel s-a întâmplat şi în noaptea de 23/24 februarie, când Stănescu a intrat prin escaladarea gardului în curtea locuinței persoanei vătămate I.M., iar, dintr-un coteț, a furat un curcan de circa 25-30 kg, în valoare de aproximativ 450 de lei, pe care l-a dus acasă, acesta fiind tăiat și consumat ca hrană în familie.

Infracțiunile au continuat și în luna martie. În noaptea de 11 / 12 martie, individul a intrat în curtea locuinței persoanei vătămate E.S., de unde a furat patru găini, în valoare de 200 de lei. La fel, în seara zilei de 14 martie, când Stănescu a intrat în curtea locuinței persoanei vătămate M.B., a furat nouă găini, dar a fost surprins de proprietară.

Când încerca să plece, a fost surprins de persoana vătămată, împrejurări în care, pentru a-și asigura scăparea și a păstra păsările furate, prin folosirea forței fizice, a izbit-o jos pe aceasta, deposedând-o de parul pe care îl avea în mână, plecând astfel cu păsările. În aceeași seară a vândut găinilefurate martorilor M.T. şi M.C., valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 400 de lei”, a declarat procurorul Emilian Brătuleanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Astfel, Judecătoria Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a suspectului, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat și tâlhărie calificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here