Grupul francez Alten propune ieșenilor 200 de locuri de muncă

Grupul francez ALTEN îşi extinde operaţiunile din România prin deschiderea unui nou centru de inginerie la Iaşi, în fostul sediu administrativ al societăţii Nicolina SA, transformat în clădire de birouri.

ALTEN a închiriat pe perioadă medie circa 2.200 de metri pătraţi în Nicolina Office Center, dispuşi pe cinci etaje.

Compania ALTEN va inaugura oficial noul centru din Nicolina, unde vor lucra peste 160 de angajaţi, în special ingineri, săptămâna viitoare, pe 10 mai. Lider mondial în inginerie şi consultanţă tehnică, ALTEN realizează proiecte de inginerie şi dezvoltare pentru mari clienţi industriali, din telecomunicaţii şi sectorul terţiar. În­fiinţat în anul 1988 în Franţa, prezent în 20 de ţări, Grupul ALTEN a avut în 2015 o cifră de afaceri de 1,54 miliarde de euro şi numără circa 20.000 de colaboratori, dintre care 18.000 sunt specialişti IT şi ingineri. În România, compania are circa 500 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

„Crearea centrului ALTEN din Iaşi face parte din strategia generală a grupului, de realizare a unei mari platforme de centre de inginerie. Cons­truirea unei astfel de platforme permite grupului ALTEN să acopere un spectru foarte larg de competenţe şi sectoare de business, care să asigure consistenţa proceselor şi a organizării operaţionale“, se arată în comunicatul publicat de compania-mamă din Franţa.

Echipa de ingineri ai companiei din Iaşi va lucra pe proiecte externalizate, în special în automotive, pentru clienţi precum PSA, Renault şi Jaguar. ALTEN intenţionează să-şi crească prezenţa în Iaşi pentru a finaliza anul 2017 cu o echipă de 200 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here