Google vrea să lanseze un abonament premium. Cu ce beneficii ar putea veni

Google, cel mai popular motor de căutare la nivel mondial, pare să pregătească o actualizare semnificativă: un abonament Premium. Inspirat de modelul YouTube Premium, acest serviciu ar oferi utilizatorilor funcții de căutare îmbunătățite și personalizare, eliminând în același timp reclamele afișate în timpul căutărilor.

Printre caracteristicile posibile ale acestui abonament se numără un asistent AI denumit Gemini, menit să răspundă la întrebări complexe și să ajute utilizatorii să găsească informații mai rapid pe internet. De asemenea, AI-ul ar putea facilita căutarea rapidă a imaginilor și afișarea rezultatelor mai relevante.

Momentan, utilizatorii trebuie să caute prin întreaga bază de date a motorului de căutare pentru a găsi informațiile dorite. Cu toate acestea, abonamentul Premium ar putea oferi rezultate mult mai precise și relevante.

Chiar dacă decizia finală încă nu a fost luată de către conducerea Google, rapoartele sugerează că inginerii companiei lucrează deja la această tehnologie, iar implementarea ei ar putea fi iminentă.

În cazul în care proiectul va fi pus în aplicare, versiunea gratuită a Google va rămâne disponibilă pentru utilizatori, cu reclame și funcții standard. Totuși, cei care doresc mai mult de la Google ar putea găsi abonamentul Premium mult mai util.

Google este în prezent liderul de piață în domeniul motoarelor de căutare, cu peste un miliard de utilizatori la nivel global. Se estimează că prețul abonamentului ar putea fi accesibil, probabil sub 20 de dolari, pentru a atrage un număr cât mai mare de abonați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here