Glumă proastă a unui consilier PNL din Suceava. S-a fotografiat simulând o execuție în stilul jihadiștilor ISIS, apoi s-a dat mare pe Facebook

Mihai Bogdan Bicsi, consilier local şi fost viceprimar al municipiului Suceava, apare în fotografiile publicate pe Facebook simulând o execuţie în stilul ISIS. Bărbatul ţine în mână o drujbă îndreptată spre gâtul unei persoane aflate în genunchi, legate cu o funie şi cu capul aşezat pe un buştean.

 

Fotografiile au fost publicate miercuri seară pe Facebook şi se pare că au fost realizate în timpul unei petreceri de Sfântul Ilie care a avut loc în localitatea Voroneţ din judeţul Suceava, scrie „Adevărul”.

 

Într-una dintre imagini poate fi observat Mihai Bogdan Bicsi, membru al Biroului Politic al PNL Suceava, consilier local PNL în cadrul Consiliului Local al municipiului Suceava şi fost viceprimar al municipiului Suceava. Bărbatul ţine în mână o drujbă care este îndreptată spre gâtul unei persoane aflate în genunchi, cu mâinile legate pe lângă corp cu o funie şi cu capul aşezat pe un buştean.

 

 

Descrierea fotografiei publicată de un prieten al liberalului conţine sintagma „Terorist ISIS capturat la Voroneţ”.

Un alt consilier local al municipiului Suceava, Ovidiu Milici (ALDE), a scris un comentariu la fotografia respectivă în care pare că nu este deloc deranjat de astfel de imagini, ci chiar le încurajează: „Bogdane, eşti sigur că e legat bine?”.

 

Într-o altă fotografie realizată la aceeaşi petrecere, Mihai Bogdan Bicsi apare evocând secera şi ciocanul, simbol al regimului comunist.

 

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că „sper să nu apărem la ştiri cu astfel de ştiri, cred că este vorba despre o glumă proastă”.

 

Reprezentanţii IPJ Suceava au transmis că singura infracţiune de acest gen ce este pedepsită în România este cea de profanare de semne naziste şi în cazul în care nu există o plângere împotriva lui Mihai Bogdan Bicsi acesta nu poate fi tras la răspundere în nici un fel.

 

PNL a anuntat într-un comunicat că filiala Suceava a propus conducerii partidului excluderea lui Mihai Bogdan Bicsi.

 

„Partidul National Liberal se delimitează de comportamentul manifestat de consilierul PNL Mihai-Bogdan Bicsi în urma unor fotografii ofensatoare postate pe o reţea de socializare. Conducerea Organizaţiei PNL Suceava a propus forurilor statutare excluderea acestuia din Partidul Naţional Liberal. Propunerea de excludere urmează să fie validată în următoarea şedinţă a filialei. PNL dezaprobă ferm astfel de comportamente şi atitudini”, se arată într-un comunicat al celor de la PNL Suceava.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here