Gigantul Renault închide toate fabricile din Franţa începând de azi. Ce spune despre uzina din România

Illustration ŕ l'usine Renault Maubeuge Construction ŕ Maubeuge, France le 9 novembre 2018. © Stéphane Lemouton / Bestimage GV at Renault Maubeuge Construction factory in Maubeuge, north France on november 9th 2018, Image: 395054651, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stephane Lemouton / Bestimage / Profimedia

Renault va închide toate fabricile din Franţa începând de astăzi în contextul în care sectorul auto european se chinuie să ţină liniile pornite în fabrici, pe fondul impactului economic generat de coronavirus.

„De la finalul zilei de luni, 16 martie, Grupul Renault va opri toate operaţiunile de producţie din Franţa pentru a-şi proteja angajaţii în contextul pandemiei de Covid-19, respectând măsurile anunţate de guvernul francez”, a anunţat compania.

Închiderea temporară vizează 12 situri şi 18.000 de angajaţi în Franţa şi vine după ce Renault a decis să închidă şi în Spania.

„Continuarea activităţilor de producţie la fabricile din alte ţări europene va depinde de situaţia fiecărei ţări”, a transmis grupul.

Renault mai are fabrici în România şi Slovenia.

Uzina Dacia de la Mioveni, controlată de Renault, unde se produc între 30.000 şi 40.000 de maşini, funcţionează în parametri normali, în condiţiile în care mai multe companii auto au probleme cu componentele.

„Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluţii alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităţilor”, au spus reprezentanţii Dacia, duminică, pentru Mediafax.

Dacia a amânat toate evenimentele cu public numeros până la finalul lunii martie, iar unii angajaţi care nu lucrează în producţie fac deja muncă de acasă.

Pe lângă uzina Dacia, Renault mai are un Centru Tehnic de încercare auto la Titu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here