Gherțoiul agresiv Movilă, city manager de mahala chiricisto-lăberală

despre slinul mental betonat în fruntea capitalei cortorale a Romîniei 

 

Pe mîrletele Petru Movilă, fost deputat băsist și actual ,, city manager ,,  în primăria condusă de piticul edilitos și penalul pesedisto-lăberălos Mihai Chirica, îl știu de cînd era student la Mecanică Agricolă și era poreclit ,, Sîs ,,. El și vechiul lui prieten Liviu Bulgaru erau un fel de mîrțoage răpănoase, un duet de repetenți luat în rîs de mai toți colegii lor. Nu din cauza renumelui nu foarte prestigios al respectivei specializări, nici din cauza repetenției repetate. Am cunoscut, acum peste 30 de ani, băieți foarte ok la Mecanică Agricolă, care ajunseseră studenți acolo ca să fie siguri că intră la facultate și scapă de ,, armata lungă ,, , cum era pe-atunci. Iar printre repetenți erau personaje super-simpatice, precum ,, bunelul ,, Pane’, un personaj absolut savuros, Griguță, Cala și alți boemi ai campusului ,, Tudor Vladimirescu ,, , cu care am băut bere la sac ori la pungă, adusă peste gardul fabricii vecine, am mîncat din pachetele primite de acasă ori am discutat ore în șir despre cîte în lună și în stele.

Petrică Movilă, zis ,, Sîs ,, , nu era din categoria asta, a boemilor care rămîneau repetenți doar ca să-și prelungească o studenție veselă, în ultimii ani sumbri ai dictaturii comuniste a lui Ceaușescu. Băietanul cu ten arămiu și față de lingurar din Țîbănești rămăsese repetent de vreo trei ori fiindcă nu prea îl ajuta cutia ucraineană. Iar cel mai bine îl descrie, împreună cu  tovarășul lui de duet arămiu, gluma involuntară făcută cîndva de un fost coleg  : ,, Movilă era cel mai prost din anul nostru, da’ Bulgaru era mai prost ca el ,,. Da, e definiția unui loc geometric inexistent, teoretic, dar mai mult ca plauzibil în acest caz.

Între timp, Movilă ,, Sîs ,, a ajuns ,, Movilă ,, Fîs ,, , adică lingător ieșean de clanțe la FSN-PD,  deputat PD-PDL-PMP(PLM) și lingător dorsal al jegosului turnător securist Băsescu-Flatulescu. Chiar dacă behăitorul securist a spus despre Movilă, în public, că ,, face legi pentru infractori ,,. Păi, ori sîntem lingăi umili și cîrpe moral-psihologice, ori nu mai sîntem, nu …?

Dăcît că regula unor asemenea reziduuri e simplă : lingăi și umili cu șefii, cît timp depind de ei, dar agresivi cu ceilalți. Așa am ajuns ca acest nimeni în drum să mă înjure de mamă, acum ceva ani, deși făcusem doar o glumă absolut decentă, pe care bovinul Movilă, cu mintea lui deficitară, n-a înțeles-o. E drept că, după reacția lui de dobitoc agresiv, nu i-am rămas dator deputatului prost ca balega, spunîndu-i ceea ce merita. Iar cine crede că inventez poate cere o confirmare de la fostul deputat Cristian Nechifor, martor la scena cu primitivul Bovilă. Apropo, băi ,, Sîs ,,- Fîs ,, – fiindcă tot zbierai atunci, la Voinești, că o să-mi arăți tu cînd n-o să mai fii deputat, pe o toloacă : ia, hai, arată ce zbierai atunci că o să-mi arăți, că acu’ nu mai ești deputat. Deși, în afară de mîrlănie de tractorist prost și cutie ucrainiană sunînd a gol, nu prea ai ce arăta.

Am povestit toate astea ca să arăt că recenta agresiune fizică de care e acuzat actualul ,, city manager ,, al primăriei ieșene e absolut plauzibilă. Mai ales că Movilă ,, Sîs ,, – ,,  Fîs ,, a mai fost acuzat de agresiune fizică, acum cîțiva ani, pe cînd era deputat, împotriva unui vecin. Și, din cîte îmi amintesc, a existat și un dosar penal în care actualul șef din primăria lui Chirica a fost anchetat. Iar martorul care a declarat că Movilă e un fel de înger, care n-a agresat pe nimeni, e vechiul lui tovarăș de repetenție, PD-isto-PDL-istul Liviu Bulgaru, actual șef lăberal.

Dar ce pretenții poți avea de la un jeg moral & psihologic, care nu-și recunoaște copilul ,, din flori ,, , și e nevoie de un proces la tribunal și de analiză ADN pentru ca șeful din primăria chiricisto-lăberală să plătească pensie alimentară propriului fiu ?  De ce să ne mirăm că un asemenea reziduu politico-administrativ e acuzat de vecini că dărîmă cu barosul, după bunul lui plac, pereți din casa comună ? Vă întrebați cumva cum a ajuns șefă peste transplanturile din Iaşi nevasta mediocră a acestui parazit politic ? E vreo mirare că astfel de slinoși agresivi conduc de ani de zile Iaşul și Romînia, prin votul turmelor electorale romîneze, cu binecuvîntarea  permanentă a ,, partenerilor strategici ,, ?

Acest gherțoi de Țîbănești, care face de rîs oamenii serioși din satul cu pricina, e doar unul dintre vîrfurile purulente ale infecției betonate în capul mesei. Iar voi, votanții din Iaşi și din toată țara, sînteți cei care ați ajutat acest gen de paraziți să-și bată joc de voi. Dînd din umeri, zicînd că n-aveți ce face și alegînd  mereu diverse forme ale mizeriei cancerigene și agresive.

Fără să înțelegeți că alde Movilă nu strîng de gît doar foști colegi de partid. Ci și pe voi, oile care cred în ciobani mînjiți și bolnavi.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

2 COMENTARII

  1. Problema e mai nasoala. Ca s-ajungi in vârful administratiei locale și centrale nu numai ca tre’ sa n-ai nimic sau sa ai foarte putin in ,,cutia ucraineana”. Trebuie sa ai și un doctorat plagiat legat de ea. Deci nu e suficient sa fii dobitoc ca sa lucreze sistemul cu tine. Trebuie sa fii dobitoc cu patalama, adica plagiator. Ca dacă nu esti de doua ori dobitoc sau dublu dobitoc, riști sa prăbușești sistemul intr-un moment de competenta și generozitate involuntara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here