Gheorghe Nichita revine în forță în administrația publică

Fostul primar Gheorghe Nichita va lucra pe viitor în cadrul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, pe un post de consilier personal. El urmează să preia coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.

„Acum vreo două săptămâni, Maricel Popa m-a întrebat dacă de principiu mă interesează un post de consilier, şi am răspuns că da. Proiectul SMID merge greu şi este mult de recuperat la el, dar consider că pot să-l aduc la zi. Voi fi consilierul preşedintelui CJ şi sper într-o relaţie de colaborare onestă. Important este să fie un respect reciproc. Am înţeles că nu este uşor să colaborezi cu Popa. Prima mea grijă va fi însă să-mi spun ferm părerea, pentru că asta trebuie să facă un consilier. Dacă mă ascultă, bine. Dacă nu, văd ce mai fac. Nu e obligatoriu să rămân“, a declarat Nichita.

El şi-a pierdut funcţia de primar, pe care o ocupa din 2003, în 2015, după ce a fost reţinut de procurorii DNA. Într-unul din dosarele în care este implicat, Nichita este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că folosea angajaţi ai Poliţiei Locale pentru a-şi supraveghea iubita. Într-un alt dosar, Nichita este acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins şi primit 10% din valoarea contractului de 69 milioane lei vizând managementul traficului rutier.

Nichita a apreciat că problemele juridice nu îi vor afecta activitatea sa în cadrul cabinetului preşedintelui CJ şi nici imaginea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here