Gest incredibil făcut de liberali: au fugit din sediu fără declarații

Liderii locali ai partidului au aşteptat rezultatele exit-poll-ului de la Digi, la 21.00, dar acesta nu a avut rezultatele pe Iaşi. „Avem cel mai bun primar din România, Emil Boc, care a câştigat cu 70%”, anunţa copreşedintele Oprea. La ora 22.00, când Chirica şi-a anunţat victoria pe Realitatea, imaginile au fost urmărite din sediu de o membră PNL şi reporterul 7EST. Restul lumii era ori la ţigară, afară, ori acasă.

 

La ora 21.00, Marius Bodea, transpirând intens, secondat de Dumitru Oprea şi Costel Alexe, a urmărit rezultatele unui exit-poll care nu a anunţat nimic pentru Iaşi. În sediul PNL a trecut un suspin când a fost afişat eşecul usturător al lui Cătălin Predoiu, după care, încă 15 minute, liberalii ieşeni au tot aşteptat un rezultat. Culmea este că ei nu aveau propriul sondaj, nici măcar la nivel neoficial, astfel că se bazau doar pe imaginile de la televizor.

 

În lipsa unui rezultat estimat de pe Digi, Marius Bodea nu a vorbit despre o înfrângere.

„În lipsa unui exit poll, aşteptăm numărătoarea paralelală. Indiferent cine va conduce Iaşul, trebuie s-o facă în baza programului anunţat. România s-a modernizat şi Iaşul nu mai poate stagna. La acest moment nu avem nici o idee despre rezultat. Au fost astăzi, în timpul alegerilor, la unele secţii, presiuni, dar ieşenii s-au maturizat”, a comentat, foarte scurt, Marius Bodea. Numărătoarea paralelă a PNL ar putea fi gata spre dimineaţă.

Din spatele său a ţîşnit imediat cu o declaraţie surprinzătoare copreşedintele PNL Iaşi Dumitru Oprea: „Vreau să anunţ că avem la Cluj cel mai tare primar liberal din ţară, care a câştigat cu aproape 70% alegerile”.

 

Nimeni nu l-a contrazis. În schimb, la ora 22.00, când Realitatea a prezentat rezultatele unui exit-poll şi a intrat în direct, de la Iaşi, Mihai Chirica, pentru a-şi anunţa victoria, în sediul PNL din Podu Roş, în aceeaşi sală plină cu jumătate de oră mai devreme, erau, în faţa aceluiaşi televizor, două persoane: reporterul 7EST şi o membră PNL.

 

După ce a început să vorbească Chirica, au mai venit în sală 3 persoane, printre care şi Marius Dangă. Nici urmă de Marius Bodea şi Dumitru Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here