Georgia: 43 de persoane luate ostatice intr-o banca, eliberate dupa mai multe ore in care au fost tinute captive

Law enforcement officers are seen near a bank branch after an unidentified man reportedly took hostages, in the western Georgian city of Zugdidi on October 21, 2020.,Image: 564838263, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Patruzeci si trei de persoane au fost eliberate dupa ce au fost tinute ostatice mai multe ore de un barbat inarmat intr-o banca din Georgia, a anuntat joi dimineata devreme Ministerul de Externe de la Tbilisi, citat de dpa.

Potrivit presei locale, atacatorul purta o uniforma a armatei si cerea o rascumparare de 500.000 de dolari.

Ministerul de Externe a declarat ca continua investigatia si nu a specificat daca rascumpararea a fost platita.

Barbatul inarmat a patruns in banca din orasul Zugdidi miercuri in jurul orei 14:30 (11:00 GMT).

Imaginile difuzate de media georgiene il arata pe barbat, purtand o cagula si cu o grenada in mana, parasind cladirea bancii alaturi de alti trei barbati.

Nu este clar cine au fost ostaticii. Potrivit primelor informatii, se vorbea initial de doar 20 de persoane, dar ministerul a venit ulterior cu clarificari.

Dupa-amiaza, autoritatile au anuntat ca fortele speciale au incercuit zona din jurul bancii si au inceput o operatiune de „dezactivare” a atacatorului.

Dupa negocieri cu politia, individul a inceput sa elibereze ostaticii unul cate unul, printre care si o femeie insarcinata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here