Genocid. 20.000 de găini moarte într-un incendiu, îngropate la marginea unei ferme din Alba. Garda de Mediu s-a sesizat

Garda de Mediu a deschis o anchetă, după ce angajaţii unei ferme din Alba au îngropat circa 20.000 de găini moarte. Păsările ar fi trebuit să fie incinerate, dar angajaţii au ignorat recomandările inspectorilor motivând că nu au bani pentru asta.

 

O firmă din Pianu de Jos a fost amendată de Garda de Mediu Alba cu 100.000 de lei, după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte, potrivit comisarului șef, Dănuț Hălălai. Angajaţii fermei ştiau că nu au voie să îngroape păsările, deoarece legea spune că în astfel de cazuri ele trebuie incinerate.

 

„Noi i-am amendat pentru nerespectarea autorizației de mediu. Autorizația de mediu spunea clar, în mod explicit, cadavrele se incinerează. Dânșii nu au făcut acest lucru și le-au îngropat direct în pământ. Pe lângă amendă, am dat ca măsură împrejmuirea locului unde s-a făcut îngroparea cadavrelor pentru că nu puteam dispune scoaterea cadavrelor afară și incinerarea lor. Gândiți-vă ce ar însemna chestia aceasta după o săptămână, două. Vă dați seama ce miros făceam acolo. Problema este că societatea este în faliment și este condusă de o casă de insolvență”, a spus Dănuț Hălălai.

 

Garda de Mediu Alba a dispus împrejmuirea perimetrului astfel încât pe acesta să nu poată pătrunde câini sau alte animale.

 

Puii și găinile au murit sufocate, în urma unui incendiu care a afectat partea de condiționare a aerului, potrivit sursei citate.

 

Ferma respectivă a fost construită în urma cu opt ani din fonduri europene, iar o perioadă a furnizat ouă şi pentru Casa Regală a României. Ea a dat faliment anul acesta, după ce în ultimii ani nu a mai avut profit.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here