Gardian român răpit de persoane înarmate, în Burkina Faso. MAE a înființat celula de criză

Persoane înarmate au răpit sâmbătă un ofiţer de securitate român de la o mină de mangan din Burkina Faso, au anunţat compania şi o sursă din domeniul securităţii, scrie Mediafax.

 

MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criză şi a transmis instrucţiuni misiunilor diplomatice din zonă, în cazul românului răpit într-un incident din Burkina Faso, a informat Ministerul de Externe.

 

„Celula de Criză s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice”, instituţiile care fac parte din această structură fiind în contact permanent, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

 

Mina de mangan Tambao, situată în provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacată de un grup de terorişti provenind din Mali, scrie Mediafax. Identitatea răpitorilor nu este cunoscută deocamdată, dar persoana răpită este un român pe nume Gherguţ Iulian, precizează Burkina24.com.

 

Un jandarm din Burkina Faso a fost rănit în cursul atacului. Surse guvernamentale au declarat că a fost demarată o anchetă în cooperare cu armata, pentru a strânge toate informaţiile privind circumstanţele atacului.

 

Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao, administrată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania lui Frank Timiş.

 

Frank Timiş este un om de afaceri cu cetăţenie română şi australiană, care locuieşte la Londra şi are investiţii în Africa de Vest, în special în domeniul petrolier şi minerit.

 

Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, care administrează proiectul de minerit Tambao, a declarat că cinci persoane înarmate l-au răpit pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea. Şoferul său şi un jandarm care le asigura protecţia au fost răniţi.

 

O sursă din domeniul securităţii din Burkina Faso a precizat că răpitorii s-au îndreptat spre graniţa cu Mali, situată în apropiere, după ce l-au răpit pe român.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here