Gabriel Leş va participa la reuniunea miniştrilor Apărării din statele NATO – Stiri pe surse

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, în zilele de 15 şi 16 februarie, la reuniunea miniştrilor aliaţi ai Apărării, care se va desfăşura la Bruxelles, informează, marţi, un comunicat al MApN. Potrivit sursei citate, activitatea se va axa pe analiza stadiului implementării deciziilor summit-ului de la Varşovia şi pe stabilirea temelor principale ale agendei viitoarei reuniuni.

„În cadrul discuţiilor, miniştrii Apărării vor reconfirma atenţia sporită pe care aliaţii o acordă consolidării posturii de descurajare şi apărare pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei. Agenda reuniunii mai include aspecte prioritare pentru securitatea euroatlantică, cu accent pe analizarea procesului de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la diversele tipuri de ameninţări, parteneriatul transatlantic, finanţarea apărării şi asumarea echitabilă a responsabilităţilor, creşterea contribuţiei NATO la eforturile internaţionale de proiectare a stabilităţii, precum şi evaluarea iniţiativelor de cooperare dintre NATO şi Georgia”, precizează MApN, conform Agerpres.

De asemenea, Leş va avea o serie de întâlniri cu omologi aliaţi în vederea intensificării dialogului în domeniul apărării, atât în planul cooperării bilaterale, cât şi pe temele de actualitate de pe agenda NATO. În marja reuniunii, oficialul român va participa şi la întrunirea Coaliţiei Globale contra Daesh, organizată la iniţiativa secretarului american al Apărării, James Mattis.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here