Fotografia Mafiei Imobiliare pe pagina de facebook a Primăriei Iași

Cinism fără limite: o postare pe facebook prin care Primăria Iași anunță demolarea unor clădiri fără autorizație, în mare parte garaje, este însoțită de o fotografie în care apare hotelul ridicat ilegal de către consilierul primarului Mihai Chirica, pesedistul Vlad Nedelcu @ Utilajele de demolare ale primăriei au demolat garajele din fața imobilului ridicat fără autorizație, dar nu s-au atins de „șandramaua” lui Nedelcu @ Deși a fost deschis un dosar penal pentru clădirea ridicată ilegal, Primăria Iași nu a făcut niciun demers pentru demolarea acesteia

O fotografie care face cât o mie de cuvinte și o postare pe facebook ca un autodenunț! În cursul zilei de marți, 5 octombrie, Primăria Iași a postat pe pagina de facebook o dare de seamă privind activitatea de demolare a construcțiilor ilegale, în mare parte garaje. Oficialii municipalității au ales să ilustreze această acțiune cu o fotografie realizată în timpul demolării garajelor de pe Strada 14 decembrie 1989, unde la câțiva metri distanță consilierul personal al primarului Mihai Chirica, pesedistul Vlad Nedelcu, a ridicat ilegal un hotel. Clădirea ridicată fără autorizație este surprinsă în planul al doilea al fotografiei.

„În cursul acestui an au fost dezafectate 83 de parcaje improvizate și garaje fără autorizație de construire amplasate ilegal pe terenuri din proprietatea Municipiului Iași. (…) Garajele sunt dezafectate de Servicii Publice SA, cu ajutorul Poliției Locale și al Salubris SA. Proprietarii acestora sunt notificaţi prin adrese trimise de Direcţia Exploatare Patrimoniu”, se arată în postarea de pe pagina de facebook a Primăriei Iași.

Primăria l-a ajutat: i-a dat teren „moca” în loc să demoleze clădirea

În urmă cu câțiva ani, Vlad Nedelcu, consilier municipal PSD la acea vreme, a cumpărat o casă bătrânească de 90 metri pătrați, în zona cuprinsă între strada Cuza Vodă și bulevardul Ștefan cel Mare. A solicitat autorizație pentru consolidarea casei, dar în loc a construit un hotel pe două niveluri. Vecinii au sesizat autoritățile, dar Primăria Iași nu a făcut nimic. În schimb, la scurt timp, municipalitatea ieșeană i-a închiriat lui Nedelcu două suprafețe de teren lipite de proprietatea lui Nedelcu. Prețul stabilit este unul absolut hilar, doar 450 de euro/an.

Și-a terorizat vecinii

În luna iunie a acestui an, 7IAȘI a dezvăluit modul în care a acționat consilierul Vlad Nedelcu pentru a ridica hotelul ilegal, vecinii acestuia fiind hărțuiți și amenințați.

Când a ridicat ilegal hotelul de pe strada 14 decembrie 1989, Vlad Nedelcu a distrus casa vecinilor, care era lipită de imobilul său. Familia Vasiliu a vrut să-și repare casa, dar Primăria Iași a obligat-o prin certificatul de urbanism să obțină acordul notarial al vecinului, adică al lui Vlad Nedelcu. Acum acesta îi șantajează pe vecini condiționând semnarea acordului cu un altul prin care familia Vasiliu să-și exprime acordul scris pentru construcția pe care a ridicat-o ilegal.

„A venit la notar și pe hol a spus că este de acord doar dacă îi semnăm noi acordul pentru ceea ce el deja construise. Nu am fost de acord”, a spus Neculai Vasiliu.

În 2019, vecinii au sesizat în scris Primăria Iași cu privire la construcția ilegală ridicată de Vlad Nedelcu. După aproape 600 de zile de la depunerea sesizării, Primăria Iași nu a emis niciun răspuns. În 2019, Vlad Nedelcu era consilier local al PSD, iar în 2020 prin dispoziția lui Mihai Chirica, acesta a fost numit „consilier onorific al primarului”

Cazarea în hotelul ilegal: 350 lei/noapte

Afacerea cu hotelul ilegal merge strună pentru familia Nedelcu. Pe booking.com, unul dintre cele mai populare portaluri folosite pentru călătorii și închirieri, clădirea lui Nedelcu este prezentată sub pomposul nume „Rent Holding Apartments”. Conform acestei oferte, clădirea de pe strada 14 decembrie 1989 dispune de șapte tipuri de apartamente cu suprafețe între 37 și 80 mp.

În oferta de pe internet, proprietarul se mândrește cu evaluările pozitive pe care le-ar fi primit de la cuplurile care s-au cazat în imobilul din centrul Iașului. „Cuplurile apreciază în mod deosebit această locaţie. I-au dat scorul 9,1 pentru un sejur pentru 2 persoane.”, se arată în prezentarea de pe booking.com.

Pentru un cuplu, cazarea în hotelul lui Nedelcu costă între 180 lei și 227 lei pe noapte. Sunt disponibile însă și apartamente, care pot fi rezervate contra unor sume de 320 sau 350 lei pe noapte.

„Rent Holding Apartments se află în Iași și oferă unități de cazare cu WiFi gratuit și TV, precum și grădină. De asemenea, oaspeţii au la dispoziţie fierbător electric, frigider și cuptor cu microunde. Atracțiile populare aflate în apropierea apartamentului includ Opera Națională Română din Iași, Palatul Culturii și Teatrul Național Vasile Alecsandri. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Iași, situat la 3 km de Rent Holding Apartments. Rent Holding Apartments a întâmpinat clienții Booking.com începând cu 15 nov 2018”, se mai arată în prezentarea ofertelor de cazare.

1 COMENTARIU

  1. Și dacă o 1000 de cetățeni ai acestui oraș am intra pe booking și am dat 1 stea scriind că e făcută ilegal și că ăla e un hoț. Nu i-am strica afacerea ? Întreb doar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here