FOTO- Avionul Londra- Chișinău a aterizat la Iași! Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Republica Moldova

O alertă cu bombă pe Aeroportul Chișinău a făcut ca toate zborurile să fie direcționate către Aeroportul Internațional Iași. Cursa Wizz Air Londra- Chișinău a aterizat în urmă cu puțin timp pe pista aerogării ieșene, având 220 pasageri la bord. Pasagerii au fost debarcați și au trecut prin terminalul T3, unde se debarcă pasagerii non- Schengen, de unde vor fi preluați de microbuze și autobuze pentru a ajunge în Republica Moldova.

O aeronavă LOT pe ruta Varșovia- Chișinău, care trebuia să aterizeze la 17.30 pe aeroportul din țara vecină, se află încă în aer. După ce a făcut câteva manevre deasupra Iașului, piloții au intrat în spațiul aerian din Republica Moldova și continuă să survoleze zona.

În urma acestei atenționări s-a activat imediat planul roșu și toate forțele de intervenție au fost mobilizate la Aeroportul Iași. În cele din urmă, s-a dovedit că alarma fusese dată pe Aeroportul din Chișinău, astfel că o aeronava ce venea din direcția Londra cu destinația Chișinău a trebuit să fie direcționată conform procedurii pe aeroportul de rezervă, în acest caz Aeroportul Iași. Aeronava a aterizat în condiții de siguranță și toți cei 220 de pasageri au fost debarcați în terminalul dedicat zborurilor non-Schengen și urmează să fie transportați la destinație cu autocarele puse la dispoziție de compania aeriană”, a spus Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași.

Este a doua alertă cu bombă în decurs de două zile la Aeroportul Internațional din Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here