Fosta șefa DSP Galați, acuzată că primea bani de la spitalele pe care trebuia să le controleze

Medicul Mariana Ioan, fost epidemiolog șef al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI), fiind acuzată de infracțiunea de conflict de interese și de favorizarea unor persoane., transmite Viața Liberă.

Conform ANI, Mariana Ioan a încasat bani de la mai multe spitale gălățene, deși, prin funcția pe care o avea la DSP Galați, tot ea era cea care trebuia să verifice din punct de vedere epidemiologic aceleași spitale.

Potrivit inspectorilor ANI, cât timp a condus Compartimentul de supraveghere și control boli transmisibile al DSP Galați, medicul Mariana Ioan „a semnat opt procese-verbale de constatare și un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la unități sanitare cu care aceasta are relații contractuale, respectiv Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați și Spitalul Clinic de Urgență Județean Galați”.

„Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana și unitățile sanitare menționate, aceasta a obținut, în intervalul 2014-2020, foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 de lei”, se mai arată în comunicatul ANI.

Citește articolul complet pe Viața Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here