Focar de COVID-19 la o fabrică din Focșani: Zeci de muncitori srilankezi, diagnosticaţi cu coronavirus

Un număr de aproape 50 de muncitori srilankezi de la o fabrică de confecţii din Focşani au fost confirmaţi cu coronavirus, scrie agerpres.ro.

După ce în urmă cu o săptămână 21 de muncitori străini au fost depistaţi pozitiv, medicii epidemiologi au extins testările.

Astfel, au fost testate în total 129 persoane de origine srilankeză. 84 de teste au fost negative, două incerte, în timp ce pentru 43 de persoane rezultatele testelor au fost pozitive.

Doi muncitori care aveau şi alte afecţiuni au fost internţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, 19 persoane se află la centrul amenajat la Gălăciuc, în cazul celorlalte 22 urmând a se decide ce se va întâmpla mai departe, unde vor fi izolate.

Testările în rândul muncitorilor srilankezi de la o fabrică de confecţii din Focşani, au fost demarate după ce iniţial şapte persoane au fost confirmate cu COVID-19. Săptămâna trecută, zeci de munitori care erau izolaţi în modulele de la Garoafa au fost retestaţi, 21 fiind pozitivi, toţi asimptomatici. 19 dintre aceştia au fost duşi în centrul de la Gălăciuc, iar doi au fost internaţi la Focşani.

În judeţul Vrancea sunt, potrivit ultimelor informări ale Grupului de Comunicare Strategică, 515 cazuri de infecţie cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here