Firma care a închiriat Hotelul Traian a tras țeapă Primăriei

Este vorba despre firma Optimal Travel SRL, firma care a administrat Hotelul Traian în perioada 2016-2017 @ Societatea comercială a folosit terenul din fața hotelului, suprafață aflată în proprietatea Primăriei Iași, dar nu a plătit chiria

Firma vasluiană care a administrat timp de doi ani Hotelul Traian a plecat fără să-și achite obligațiile făță de primărie. SC Optimal Travel SRL  a administrat Hotelul Traian, în perioada 2016 – 2018, dar a fost nevoită să renunțe la această afacere deoarece între timp lichidatorul SC Turism Moldova SA a vândut clădirea către o companie controlată de omul de afaceri Vasile Pușcașu, cel care deține și Motel Bucium. Numai că, între timp, funcționarii primăriei s-au trezit că firma Optimal Travel SRL a părăsit Hotelul Traian fără să achite contravaloarea chiriei pentru terenul din fața clădirii, suprafață amenajată ca parcare. În plus, firma respectivă montase pe acest teren și o terasă sezonieră.

Astfel, la începutul anului acesta, Primăria Iași a constatat că are de recuperat de la SC Optimal Travel SRL suma de 17.100 lei la care se adaugă penalități de întârziere de 1.881 lei calculate până la data de 9 iulie 2019.

„În fapt, SC Optimal Travel SRL a folosit temporar domeniul public al municipiului Iași respectiv suprafața de 100 mp teren situat în Iași strada Lăpușneanu nr.1. S-a comunicat acesteia că datorează taxa de  folosință temporară a domeniului public al municipiului Iași în sumă de 17.100 lei”, au arătat juriștii municipalității într-o acțiune deschisă în justiție pentru recuperarea banilor.

Să reamintim că Hotelul Astoria a fost cumpărat de Cristian Stanciu, patronul Fundației FEG iar Hotelul Traian a fost cumpărat de Vasile Pușcașu prin intermediul firmei BSR Estate. Însă, în trecut, cele două hoteluri au fost administrate de o singură firmă, iar rețelele de utilități erau gestionate în comun. Ulterior, după vânzare și divizarea celor două entități, Hotel Traian și Hotel Astoria, cei doi proprietari nu au ajuns la un acord cu privire la gestionarea rețelelor comune de utilități și de aceea și-au deschis reciproc în justiție mai multe procese.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here