Ferrari 335 S Spider Scaglietti din 1957, vândut cu suma de 32 milioane de euro

Un model Ferrari foarte rar a devenit cel mai scump autovehicul din lume după ce a fost vândut la o licitație din Paris cu suma de 32 milioane de euro.

 

Mașina, un Ferrari 335 S Spider Scaglietti din 1957 are o istorie bogată și prestigioasă și, a depășit în valoare un alt Ferrari, lider al sumelor plătite la licitație, Ferrari 250 GTO. Modelul din 1957 licitat la Paris este dotat cu un motor de 4.1 litri care dezvoltă circa 400 CP și a atins viteza maximă de 300 km/h. Deși, aceste detalii impuneau implementarea unor măsuri de securitate, mașina de curse nu are centuri de siguranță. Acest fapt nu i-a speriat însă pe legendarii piloți Stirling Moss, Mike Hawthorn și Wolfgang von Trips care au condus vehiculul.

 

Carosată de Scaglietti, mașina provine din colecţia industriaşului francez Pierre Bardinon, unul dintre cei mai mai renumiţi specialişti în marca Ferrari, decedat în 2012.

 

Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit, însă automobilul va pleca spre Statele Unite, a indicat unul dintre organizatorii licitaţiei.

Cea mai scumpă maşină vândută la licitaţie până astăzi a fost tot un Ferrari, model 250 GTO din 1962, adjudecată în 2014 cu 28,9 milioane euro.

 

(Sursa: capital.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here