Fenechiu face bani cu ciocanul: 82 de contracte cu statul în jumătate de an. Peste 3.000.000 de lei din consultanță

@ Record absolut pentru o firmă controlată de fostul ministru Relu Fenechiu: de la începutul anului 2022 și până în prezent, firma Integra Business Consulting SRL a prins 82 de contracte de consultanță la primăriile din zona Moldovei și nu numai @ Valoarea totală a acestora este de 3.362.732 lei –  679.339 euro @ Firma lui Fenechiu are numai 4 angajați care trebuie să întocmească studii și să ofere consultanță pentru primării @ Valoarea contractelor pe bani publici din prima jumătate a anului 2022 este de trei ori mai mare decât cifra de afaceri raportată de firmă în 2021 @ Firma fostului baron liberal oferă primăriilor consultanță pentru orice: stații de încărcare pentru mașinile electrice, iluminat public etc

Prin firma de consultanță Integra Business Consulting SRL, administrată de soția sa, Mariana, Fenechiu pare că a dat lovitura contractele pe bani publici curgând cu nemiluita în ultima perioadă. Numai de la începutul anului 2022 și până în prezent, Integra Business Consulting SRL a prins contracte de consultanță pe diverse linii de finanțare, unde mai multe primării din țară au sperat să prindă fonduri. Fenechiu a profitat de conjunctură și sub umbrela firmei administrată de soția sa a încasat sute de mii de euro din bugetele administrațiilor publice locale.

În perioada ianuarie 2022 – prezent, Integra Business Consulting SRL a încheiat 82 de contracte de consultanță, valoarea totală a acestora fiind de 3.362.732 lei (679.339 euro). Familia Fenechiu nu a iertat nimic, beneficiarii fiind primării conduse de primari din toate partidele. Un prim contract din 2022 l-a încheiat cu primăria din localitatea Prundu Bârgăului (județul Bacău). Atribuirea acestuia s-a produs pe 21 ianuarie 2022, valoarea fiind de 32 mii lei pentru servicii de consultanță scriere și implementare privind stații de încărcare electrice. Au urmat apoi mai multe comune din zona Moldovei pentru același tip de consultanță, inclusiv primării din județul Iași.

Zece contracte în două zile pentru firma cu 4 angajați

Pentru firma lui Fenechiu a urmat apoi oferirea de servicii de consultanță privind proiectele de iluminat public. Numai în ultimele zile, firma lui Fenechiu a prins contracte de sute de mii lei de la primării pentru servicii de consultanță pentru proiecte de iluminat public. În doar 3 zile din luna august, Integra Business Consulting SRL a prins 13 contracte pe acest domeniu. Doar în cursul zilei de 3 august 2022, firma lui Fenechiu a bătut palma cu 5 primării pentru consultanță în privința proiectelor de iluminat public stradal, valoarea totală fiind de peste 160 mii lei. Societatea a bătut palma cu Primăria comunei Pângărați (județul Neamț) pentru 30.600 lei, cu Primăria comunei Cozmești (județul Iași) pentru 30.000 lei, cu Primăria comunei Vatra Moldoviței (județul Suceava) pentru 40.000 lei, dar și cu Primăria comunei Mogoș (județul Alba), pentru 33 mii lei, și comuna Havârna (județul Botoșani) pentru 33.600 lei. De toate acestea trebuie să se ocupe o firmă cu numai 4 angajați.

Pe 4 august 2022 a încheiat alte două contracte pentru iluminat public cu localitatea Straja (județul Suceava) și comuna Ciocănești (județul Suceava), valoarea totală a acestora fiind de aproape 54 mii lei. Un alt contract a fost încheiat cu Primăria comunei Hudești (județul Botoșani) pentru 61.400 lei, în cursul zilei de 4 august 2022, pentru servicii de consultanță privind implementarea unei finanțări nerambursabile pentru iluminatul public. În 4 august 2022 a mai prins alți 40 mii lei de la comuna Leșu (județul Bistrița Năsăud) pentru același tip de consultanță. Tot ieri, Integra Business Consulting a luat și 67 mii lei de la Primăria Mărgineni (judetul Bacău) pentru consultanță în modernizarea iluminatului public.

Cifra de afaceri din 2021 a fost de 1 milion de lei

Conform datelor celor de la Ministerul Finanțelor Publice, firma Integra Business Consulting SRL a avut în anul 2021 o cifră de afaceri de 1,06 milioane lei, un profit net de 418 mii lei, datorii de 363 mii lei, și toate acestea la doar 4 angajați. Condamnat pentru fapte de corupție, Relu Fenechiu nu a dat nici un leu înapoi statului român din dosarul ”Transformatorul”. Ba chiar, în ultima vreme, prin locotenenții lui s-a lansat și în imobiliare. Familia Fenechiu a ridicat construcții noi în cartierul I.C. Brătianu din zona Bucium, afacere unde se folosesc paravan de firma Engineering and General Constructing SRL. Și totuși, familia Fenechiu continuă să aibă probleme. Recent, Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru, a fost trimis în judecată, după 9 ani de cercetări și acțiuni în instanță, pentru omor din culpă, după ce un muncitor angajat la firma respectivă a murit pe șantier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here