Familia Slimson de la Iași, by PNL : dr. Indrei & nevasta

Breee, votanților turmăntați & pavlovieni ” de dreapta „, liberali adicăte, ați auzit ultima veste minunată & medicaloidă, pentru uzul alegătorilor ieșeni, livrată de guwernerul Iohanis-Orban ?

Prima parte sună cam așa : șeful Direcției de Sănătate Publică Iași, adică dulapul cu ambalaj de medic pe nume Indrei, a fost avansat în funcție, fiind numit un fel de șef de tur la moara de vînturi a ministerului insanității de la București.

Că doar de asta are nevoie sistemul medical de stat romînez – de funcționari care mucegăiesc de ani de zile prin birouri, plimbînd hîrtii inutile sau dăunătoare, aere dorsale și țîfnă cranio-intestinală.

Dar asta nu e totul : fiindcă stîna medicală ieșeană nu poate fi lăsată pe mîna oricui, în locul dulapului Indrei a fost numită la șefia DSP o tovarășă de maximă încredere liberală – taman soția fostului șef.

Păi, ce, nu știați că-capacitățile manageriale se transmit intra-familial, prin fotosinteză, osmoză, metempsihoză, flatulinosemie și tocană de cartofi cu afumătură de porc ? Nu era păcat să piardă guvernarea PNL-istă așa o bunătate de transfer tehnologic …? Ăăă …?

Desigur că uaminii răi, plătiț’ di Putin, or să zică-că alde familia Indrei seamănă, după mutarea asta, cu alde familia Ceaușescu, Neculai & Elena. Alții, mai pă capitalizm, așeaa, ar putea pomeni de familia Simpson, ăia din desenele animate. Lume ră, ci s’ mai vorghim …

Io zic să nu ne lăsăm doborîți de ienvideia cea neagră și să-ncurajăm familionul celor doi șefi competenți & liberaloizi : tot înainte, mîndri hipopotami ! Aduceți și niște frați, surori, veri, cumetri etc, să nu se chiardă cumva v’un strop de co’petență !

N-ar strica nici cîteva reprize de clonare sau alte forme de reproducere in vitro, ca să aivă patria material biped la dispoziție. În fine, biped, triped, patruped, n-are importanță, principalu’ e să umple funcțiile din guwernarea liberală.

Hai, doctore Indrei, că se poate ! Patria așteaptă tonele de co’petență din famelia lu’ matale ! Nu te teme, chiar dacă trebuie mult material, găsim noi destul tizîc pentru statuia care vă va înveșnici sacrificiul.

Plus o căldare cu var, pentru dezinfecția ulterioară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here