Facebook a cumpărat WhatsApp cu 16 miliarde de dolari

 

Facebook a cumpărat serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp pentru suma de 16 miliarde de dolari, care este împărţită în cash şi acţiuni: 4 miliarde de dolari cash şi alte 12 miliarde în acţiuni Facebook.  La această sumă se mai adaugă alte 3 miliarde de dolari în acţiuni restricţionate pentru echipa WhatsApp.
 

Reprezentanţii Facebook au confirmat tranzacţia printr-un comunicat de presă şi este de aşteptat ca Facebook să nu integreze în totalitate serviciul şi nici să-l desfiinţeze. Astfel, WhatsApp va rămâne o echipă separată în cadrul Facebook, dar o echipă foarte valoroasă în condiţiile în care, în acest moment,  WhatsApp are 450 de milioane de utilizatori activi lunai şi  creşte cu un milion de utilizatori în fiecare zi. La capitolul avantaje trebuie spus că 70% din utilizatori sunt activi în fiecare zi, iar la dezavantaje, din punct de vedere financiar, sunt de trecut faptul că aplicaţia este folosită gratuit, după un abonament de 99 de cenţi pe an şi nu are reclame.

 

“WhatsApp e pe cale să conecteze un miliard de persoane. Serviciile care ajung la această cifră sunt extrem de valoroase. Îl ştiu pe Jan de mult timp şi sunt încântat să-i fiu partener pentru a face lumea mai deschiă şi mai conectată”, a declarat Mark Zuckerberg, în vreme ce Jan Koum, fondatorul WhatsApp şi CEO al companiei a spus că “activitatea intensă a utilizatorilor WhatsApp şi creşterea sa rapidă vin să contribuie la munca pe care o fac Facebook şi Mark Zuckerberg”.

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here