Explozie la Dortmund, “bombă” la Torino

O explozie s-a produs în apropierea autocarului echipei Borussia, aflat în drum spre stadionul “Signal Iduna Park”, aseară, cu puţin timp înainte ca echipa din Dormund să întâlnească în meci tur pe AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Din această cauză, partida de fotbal, care trebuia să înceapă la ora 21:45, a fost amânată pentru astăzi, la ora 19:45. În urma acestei explozii, fundaşul spaniol Marc Batra de la Borussia a fost rănit şi transportat la spital.

Conform primelor relatări ale poliţiei germane, trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia. Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi în scurt timp, „trei încărcături explozive au fost detonate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann. Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii.

Potrivit cotidianului Bild, persoana rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână. În afară de Bartra, ceilalţi jucători ai Borussiei sunt în siguranţă, în timp ce fotbaliştii de la AS Monaco erau deja la stadion în momentul exploziei.

Spectatorii de pe stadionul din Dortmund au rămas să aştepte decizia observatorului UEFA în privinţa disputării meciului. Ei au fost ţinuţi la curent despre situaţie prin informaţii postate pe tabela de marcaj. Între aceştia s-au aflat şi suporteri ai echipei oaspete care, după ce au aflat de explozie au început să scandeze „Dortmund, Dortmund”, fiind aplaudaţi de fanii germani.

În celălalt meci al serii din Champions League, s-a înregistrat o mare surpriză, mai ales prin proporțiile scorului, Juventus Torino învingând Barcelona cu 3-0 (2-0).

Gazdele au avut o primă repriză de vis în partida cu Barcelona. În minutul 8, Paolo Dybala a înscris cu un frumos şut din întoarcere după o fază creată de mexicanul Cuadrado. Barcelona s-a înfuriat, dar Messi şi Iniesta au avut în față un Buffon în zi mare. În minutul 22, Dybala a făcut dubla, după care Barcelona a trecut din nou la conducerea jocului. Scorul final a fost stabilit de fundaşul Chiellini, cu o lovitură excepțională de cap la colţul lung. Barcelona mai trebuie să realizeze un miracol dacă vrea să treacă în semifinale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here