Eurodeputat: „Chișinăul nu mai are timp de pierdut, nu își mai poate permite stagnare”

Chișinăul nu mai are timp de pierdut și nu își mai poate permite stagnare în procesul apropierii de Uniunea Europeană, este de părere eurodeputatul român Andi Cristea, făcând referire la raportul de progres al Republicii Moldova în 2014 în cadrul Politicii Europene de Vecinătate.

 

În opinia eurodeputatului, raportul este un semnal de alarmă pentru Chișinău, iar Republica Moldova trebuie să facă mai multe eforturi pentru a implementa reformele.

 

„Eu îl văd ca pe un semnal de alarmă pentru Chișinău, că nu mai este timp de pierdut. Chișinăul nu își permite stagnare. Lucrurile pozitive din raport sunt rezultatul muncii fostului guvern, pentru că actualul s-a format recent, după o perioada nepermis de lungă de negocieri politice. Dacă îl comparăm cu rapoartele anterioare, este unul mai puțin bun. Dacă îl comparăm cu rapoartele altor state din vecinătate este peste medie, este bun. Întrebarea pe care o adresez eu este – ce este mai important? Doar sa fii mai bun decât alții sau să reușești să implementezi reformele și să te ancorezi ireversibil în spațiul european, un spațiu caracterizat de stabilitate și prosperitate?”, a declarat Andi Cristea în timpul ședinței de lucru în cadrul căreia au fost discutate situația politică actuală din Republica Moldova și rezultatele primului Consiliu de Asociere UE-Moldova.

 

Republica Moldova are o situaţie politică stabilă, dar trebuie să intensifice activităţile de combatere a corupţiei şi să continue reformarea instituţiilor, în principal în sistemul judiciar, se arată în raportul de progres al Republicii Moldova în 2014 în cadrul Politicii Europene de Vecinătate

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here