Epidemie de rujeolă în România. Ministerul Sănătății raportează aproape 2.000 de cazuri

Ministerul Sănătății a anunțat epidemia de rujeolă la nivel național, întrucât există aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe. Epidemia a fost declarată pentru a facilita vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni și pentru a recupera nevaccinații sau cei cu scheme incomplete.

Medicii atrag atenția asupra creșterii semnificative a cazurilor, caracterizând situația ca începutul unei epidemii. Rujeola, care fusese eradicaă prin vaccinare, prezintă acum un pericol, mai ales pentru copiii mici, iar complicațiile pot fi neurologice și foarte grave. Instituțiile medicale, în special Institutul Balș, raportează zilnic între 15 și 20 de cazuri de rujeolă.

Cu toate că rujeola a fost aproape eradicată, în prezent există o creștere exponențială a cazurilor, inclusiv la adulți. Ministerul Sănătății va promova o campanie de informare pentru a spori aderența la programul de vaccinare, deoarece acoperirea vaccinală a scăzut în ultimii 10 ani. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, evidențiază reticența părinților în ceea ce privește vaccinarea copiilor, iar recent adoptata Strategie Națională de Vaccinare vizează eliminarea riscurilor asociate bolilor prevenibile prin vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here