Emil Boc a vâslit într-o canoe, pe un lac din Cluj, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin: „Canoea a pierdut un mare campion”

Primarul Clujului, Emil Boc, a urcat într-o canoe și a vâslit pe lacul din cartierul Gheorghieni pentru a-i aduce un omagiu lui Ivan Patzaichin, dar și pentru a-i încuraja pe tinerii cu nevoi speciale să practice sportul.

„Din două motive am ales să particip la acest eveniment. În primul rând, pentru a aduce și pe această cale un omagiu marelui campion Ivan Patzaichin. Canoea a pierdut ieri un mare campion, dar a câștigat un zeu. În al doilea rând, sunt aici pentru această inițiativă extraordinară de a facilita tuturor clujenilor șansa de a face canotaj”, a spus primarul Emil Boc.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marţi, 7 septembrie, cu onoruri militare, a anunţat familia fostului canoist.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura de la ora 13.00, la Clubul Sportiv Dinamo, şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de luni, de la ora 12.00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ivan Patzaikin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here