Edilul „Gică contra”. Deși consilierii locali au votat împotrivă, primarul Pașcaniului și-a angajat apărător pe bani publici

Foto: newspascani.com

Situaţie ciudată în Primăria municipiului Paşcani. Consilierii locali votează una, primarul face alta. Este cazul procesului pe care municipalitatea îl are la Curtea de Apel Iaşi cu firma Geiger Transilvania.

 

Legislativul nu a fost de acord cu angajarea unui apărător, dar edilul şef a semnat, totuşi, un contract de reprezentare juridică cu un avocat. Şi nu cu orice avocat, ci cu un fost adversar politic, care în campania din 2008 l-a acuzat de fapte de corupţie şi i-a cerut demisia.

 

Avocatul Dionisie Afloroaei, fost consilier local în mandatul trecut, a fost desemnat de Dumitru Pantazi să reprezinte interesele municipiului în procesul privind contestarea deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la licitaţie PIDU, pe componenta  infrastructură rutieră şi alei pietonale.

 

 Decizia primarului este una abuzivă, ţinând cont că în data de 29 noiembrie consilierii locali au refuzat propunerea executivului de a angaja apărător în această cauză.

 

 Gică Zanet, administratorul public a declarat pentru NewsPascani.com că avocatul Dionisie Afloroaei reprezintă “pro bono” (n.r. gratuit) interesele municipiului în acest proces.

 

„Domnul primar a hotărât. Din câte ştiu e gratuit. Vorbiţi cu dumnealui, că el cunoaşte subiectul”, a spus acesta. Însă primarul Dumitru Pantazi este de negăsit în Primărie de ceva vreme, iar la telefon nu răspunde.

 

 Zanet a mai spus că lucrarea juridică a fost refăcută de Dionise Afloroaei împreună cu juriştii Primăriei, lucru infirmat de avocatul ieşean. El consideră că acţiunea a fost făcută corect de juriştii Primăriei şi că o susţine.

 

 „Consider sută la sută justificată poziția Primăriei. De asemenea lucrarea realizată a fost justificată”, a spus Afloroaei.

 

 Reporterii newspascani.com au încercat să afle în ce condiţii Dionisie Afloroaei a devenit apărătorul municipalităţii în acest proces. Acesta a refuzat să furnizeze orice informaţie despre contractul de reprezentare pe care îl are cu Primăria.

 

 „Toate informaţiile acestea le puteţi cere de la Primărie, care este instituţie publică şi trebuie să furnizeze orice informaţie la o cerere publică”, a susţinut avocatul Dionisie Afloroaei.  

 

 Fostul consilier local nu a dorit sa menţioneze suma de bani ce va fi încasată pentru serviciile pe care le va presta sau dacă lucrează pro bono.

 

„Vă pot spune cei din Primărie acest lucru”, a încheiat Dionisie Afloroaei.

 

(Sursa: newspascani.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here