Dragnea&Craiolguța și țeapa majorărilor salariale

De vreo șase luni de zile, de când a preluat puterea în România, Dragnea ne tot vorbește despre echitate socială și despre repararea nedreptăților comise împotriva salariaților din sistemul bugetar. Am auzit, cu toții, în nenumărate rânduri, despre majorări incredibile de salarii, de îți venea să îți chemi neamurile plecate la muncă în străinătate, să vină înapoi în țară, să se angajeze la stat. Parcă auzeam încontinuu refrenul melodiei ”Eterna și fascinanta Românie”. Totul e lapte și miere. Iară ieșirile mustăciosului erau bine dublate de confirmările unei țoape încrezute din Craiova, care se ocupa, zice ea, de legea salarizării. Mult a fost, nimic a mai rămas. Vrajeala ieftină a oltenilor a ieșit la suprafață, și până și cei mai aprigi susținători ai lor au început să dea înapoi. Din mega-promisiunea majorărilor salariale s-a ales praful. Bugetarii vor câștiga mai mulți bani, dar nu începând de astăzi, ci de mâine. Dacă mai apucă ziua de mâine. Zice capra isterică și cu mustăciosul că Ministerul de Finanțe nu au găsit banii necesari de astăzi. Că trebuie să fie și un țap ispășitor atunci când avem o capră nevinovată, așa că măgăreața a picat pe Finanțe, care oricum sunt paria tot timpul.

În schimb, acești porci care conduc țara și grohăie zilnic în Parlament și în Guvern au găsit resursele financiare să-și mărească lor lefurile. Sărăcuții, nici nu ridicau până ieri cite 4-5000 euro lunar de la Parlament. Aveau nevoie de mai mult. Că somnul e scump, iar mâcatul de rahat idem.

Deși se vede de la o poștă jegoșenia făcută de PSD, Dragnea și Craiolguța insistă să ne prostească în continuare. Și mănâncă rahat în continuare cu aceste creșteri salariale care, zic ei, o să tot fie până prin vreo 2022. Da’, vorba lui Turcescu, măi porcilor, nu ați vrea voi să primiți banii aceștia în 2022 și să le dați totuși celor care muncesc măririle începând de anul acesta?

Promisiuni de genul că treaba-i bună, dar mai durează până atunci, am tot auzit. Voi, cei de la putere, indiferent de culoare politică, tot niște porci nesimțiți ați rămas.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here