Dr. Ioana Stăncel: ‘Ministerul Sănătăţii ar trebui să propună instituirea unor măsuri de urgenţă’

Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a declarat, luni, la Antena 3, că Ministerul Sănătăţii ar trebui să propună Guvernului instituirea unor măsuri de urgenţă.

„Ministerul Sănătăţii ar trebui să propună Guvernului instituirea unor măsuri de urgenţă, pentru că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă sanitară, care să permită împiedicarea creşterii accelerate a numărului de cazuri noi. Aceste măsuri pot să includă introducerea certificatului verde pentru anumite activităţi, introducerea certificatului verde pentru anumite locuri de muncă(…), iar pentru persoanele care au contraindicaţie medicală să existe singura excepţie”, a spus Ioana Stăncel.

Potrivit acesteia, ministerul ar trebui să mai facă o campanie de comunicare, în limbaj comun, în care să explice ce urmează să vină, pentru că societatea trebuie să înţeleagă la ce riscuri suntem expuşi.

„Se pare că la 22-24 de luni de la apariţie, aceşti viruşi de tip ARN îşi modifică atât de mult structura încât devin viruşi care scad de la nivelul de pandemie la nivelul de epidemie, eventual epidemie sezonieră. (…) Vestea mai puţin bună este că studiile pe Omicron au fost făcute în state în care vaccinarea era într-o comunitate cu un procent foarte mare din populaţia generală vaccinată”, a mai spus dr. Ioana Stăncel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here