Dosarele X la Primăria Iaşi: semnăturile lui Vericeanu au fost şterse

Tudor Vericeanu a ajuns la munca de jos: avizează branșamente. Certificatele modificate sunt vechi de peste un an
Scandal incipient la Primărie, fiind descoperite documente vandalizate, cu mize de milioane de euro. Corpul de Control și Auditul verifică toți anii de activitate ai fostului arhitect-șef Tudor Vericeanu. Primarul interimar spune că a auzit ceva, dar nu știe detalii despre semnăturile șterse. Certificatele erau importante, aparținând unor dezvoltatori foarte cunoscuți.

 Meciul dintre fostul arhitect şef al Iaşului, Tudor Vericeanu, şi primarul interimar Mihai Chirica a intrat într-o nouă etapă: scandalul semnăturilor de pe certificate. Concret, angajaţii Primăriei Iaşi cercetează acum în ce fel au fost şterse semnăturile fostului şef al Urbanismului de pe mai multe documente emise de către serviciul pe care l-a condus. Vericeanu susţine că nu ştie cui i-ar servi dispariţia semnăturii sale de pe documente.

 

Semnături şterse de pe certificate

La Serviciul de Urbanism al Primăriei Iaşi, câteva certificate de urbanism au rămas fără semnătura fostului arhitect şef al oraşului. Angajaţii au sesizat lipsa semnăturii şi şi-au alertat superiorii. „Am auzit ceva despre faptul că ar fi fost ştearsă semnătura domnului Vericeanu de pe câteva certificate de urbanism, dar mai multe detalii nu am nici eu. În prezent, există un control la Urbanism făcut de Audit şi de Corpul de Control al Primarului. Probabil că vor verifica şi acest lucru”, ne-a spus Mihai Chirica, primarul interimar al Iaşului.

 

„Nu ştiu cui serveşte”

Întrebat despre faptul că semnătura sa a dispărut de pe 3 certificate de urbanism emise în trecut de serviciul pe care l-a condus, Tudor Vericeanu spune că a auzit, dar nu ştie despre ce este vorba. „Nu ştiu cui serveşte. Certificatele de urbanism nu ţin loc de autorizaţie de construcţie. Ele doar anunţă ceva”, s-a mirat Tudor Vericeanu. Concret, certificatele de urbanism sunt prima fază a obţinerii actelor care să permită construirea în Iaşi. Certificatele conţin detalii legate de viitoare construcţie, care vor fi regăsite în autorizaţia ce va fi emisă ulterior. „Voi verifica dacă semnătura a fost ştearsă şi de pe cel de-al doilea exemplar sau doar de pe cel aflat în dosar”, a mai spus Vericeanu.

 

CITEȘTE ȘI

 

Caseta: Trecut la munca de jos

La finalul lunii februarie, lui Tudor Vericeanu i s-au luat toate atribuţiile de arhitect pe care le avea, printr-o decizie semnată de către primarul Mihai Chirica. În prezent, Tudor Vericeanu se ocupă exclusiv de activitatea de avizare a branşamentelor, muncă pentru ingineri, nicidecum pentru arhitecţi. Surse din Primărie au explicat, pentru 7EST, că, cel mai probabil, se încearcă crearea unui scandal prin care Tudor Vericeanu să plece din instituţie, pentru că ştergerea semnăturilor nu serveşte nimănui.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here